Lagde krans og buketter på 80-årsdagen for den tyske besættelse

9. april 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I Danmark flages der på halv fordi det den 9. april omkring klokken fire var det 80 år siden tyske tropper besatte Danmark og det blev også markeret med fire faner, en krans og to buketter ved mindestenen ved Sønderborg Kaserne.

“Og i år bliver der ikke holdt en tale, fordi vi ikke må være flere en ti personer samlet”, sagde specialist J. P. Rasmussen fra Kontaktudvalget for militære  traditioner.

J. P. Rasmussen har egentligt titel som oberstøjtnant.

“Men nu er det blevet sådan, at man ikke længere på have titler, når man er fyldt 65 år, så nu er vi ‘specialister’ og har kun tilladelse til at bruge vores oprindelige titler ved særlige lejligheder, der kan være arrangementer, hvor Dronninen deltager”, sagde J. P. Rasmussen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

J. P. Rasmussen lagde en krans på vegne af kontaktudvalget og specialist Leif Larsen lagde en blomsterbuket fra Sønderborg Kommune. Buketten fra Folk & Sikkerhed blev lagt af Erling Lundsgaard.

SønderborgNYT var med og sendte direkte fra Sønderborg Kaserne, da de faldne soldater den 9. april blev mindet

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

14. juni 2024 112, Sydals

Torsdag blev der fundet en død kvinde i vandkanten

14. juni 2024 112

En ældre, tysk dame er torsdag fundet død i vandet ved Kegnæs. Det fortalte politiets vagtchef til SønderborgNYT i går torsdag. Vagtchefen ville helst ikke have historien ud, inden de pårørende var orienteret. Personer på Kegnæs har efterfølgende fortalt, at politiet har været rundt og stemme dørklokker for at få oplysninger om kvinden, men hun […]

Læs mere...