På mandag drysses der Michelinstjerner ud til flere danske restauranter og det allerførste skridt på vejen til stjerner, det er, at der kommer førsteklasses råvarer ind i restaurationskøkkenerne.
Her i området kan Frode Lehmann fra Stensigmose ved Broager og Johannes Hjort Nielsen fra Rinkenæs, som begge er økologiske landmænd og har produkter der er så gode, at de er leverandører til landets allerbedste restauranter. Det betyder, der også er flere Michelin-restauranter i deres kundekreds.
”Vi har sat os for at udbygge det gastronomiske Danmarkskort og vise lokale råvareleverandører, der kan lave fødevarer i absolut verdensklasse. De landmænd vil vi gerne være med til at hylde, når stjernerne bliver uddelt”, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.
På det nye gastronomiske Danmarkskort kan man både finde mælkeproducenter, fåreavlere, planteproducenter osv. Med kortet får danskerne mulighed for at finde ud af, hvor de lettest kan komme i nærheden af produkter, der er gode nok til at blive serveret på landets fineste restauranter.
Se kortet HER