Landbrugsstyrelsen har let ved at rekruttere medarbejdere

1. november 2017 Augustenborg

Det seneste jobopslag, som man slog op ved Landbrugsstyrelsen i Augustenborg fik over 100 ansøgere. Og der er generelt stor interesse for at søge stillingerne på det gamle hertugslot i Augustenborg.

“Vi har, siden vi slog vores første stillinger op, glædet os over, at der har været rigtig mange ansøgere til stillingerne – også rigtig mange kvalificerede ansøgere”, fortæller Steen Silberg Thomsen, der er Kunder- & produktionsdirektør i Landbrugsstyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden maj sidste år har styrelsen rekrutteret over 300 nye medarbejdere, og selvom det har været en krævende proces at starte en arbejdsplads op med 90 procent nye medarbejdere, så glæder Landbrugsstyrelsen sig over, hvor gode resultaterne er.

En medarbejdertilfredshedsundersøgelse fra i år viste, at medarbejderne trives i Augustenborg, og det gælder både de medarbejdere der tog med fra København og de nye medarbejdere der er blevet rekrutteret.

“Vi vidste naturligvis godt, at det ville blive en udfordring, når man skal binde en organisation sammen med så mange nye medarbejdere. Men jeg synes vi er lykkedes rigtig godt med at løse opgaven”, fortæller Steen Silberg Thomsen, og tilføjer, at han ikke længere bruger meget tid på at tale om udflytningen.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen vil til gengæld meget gerne bruge tid på at tale om tilflytningen, som han ser som et kæmpe aktiv for hele Sønderborg Kommune.

“Det har givet liv i Augustenborg, det har givet nye spændende jobmuligheder for kommunens borgere og det smukke, gamle slot er igen i brug. Landbrugsstyrelsens ankomst har på alle måder været en positiv oplevelse, og jeg er glad for, at styrelsen også er glad for at være her”, fortæller Erik Lauritzen.

Svært at flytte københavnere

Selvom forløbet har været positivt og man i Landbrugsstyrelsen er glad og tilfreds med den måde, som man blev modtaget på af Sønderborg Kommune, så erkender Steen Silberg Thomsen, at der naturligvis har været udfordringer undervejs.

“Tyve af vores medarbejdere fra København valgte at flytte med til Augustenborg, og det tal synes jeg er for lavt. Men man må nok bare erkende, at det er svært at rykke folk der er bosiddende i hovedstaden ud i landet – det er jo ikke bare i Augustenborg vi har haft den udfordring”, siger Steen Silberg Thomsen i en pressemeddelelse.

Oplevelsen hos Landbrugsstyrelsen har været, at de medarbejdere der valgte at tage springet og flytte fra København til Augustenborg og Tønder har været glade for deres beslutning, og at de har fået en varm velkomst i Sønderjylland. Derfor håber man også, at de gode erfaringer er nogle som vil blive givet videre, næste gang styrelsen søger nye medarbejdere.

“Vi er en attraktiv arbejdsplads, og det at vi er kommet til et sted, hvor vi har fået en meget, meget fin modtagelse, og hvor man som tilflytter bliver modtaget med glæde i lokalområdet, kan forhåbentlig også betyde, at nogle af de medarbejdere, som har været lidt sværere at få tiltrukket – det gælder primært ACerne og juristerne – tør tage springet, næste gang vi har en åbning”, siger Steen Silberg Thomsen.

Sønderborgs borgmester anerkender, at det er sværere at skaffe nogle faggrupper end det er at skaffe andre, men sender gerne et løsningsforslag afsted mod Christiansborg.

“Der er masser af dygtige mennesker i området, men der er enkelte faggrupper, som vi erfaringsmæssigt ved er sværere at tiltrække. Men jeg håber, at regeringen udover det gode initiativ med udflytningen af statslige arbejdspladser også vil se på den skævvridning der er på uddannelsesområdet. Der er absolut intet til hinder for, at Sønderborg og andre dynamiske provinsbyer kunne tage mod flere uddannelsesinstitutioner i stedet for at klumpe det hele sammen i København, Aarhus, Odense og Aalborg”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Der er i dag ca. 330 arbejdspladser fra Landbrugsstyrelsen på Augustenborg Slot .

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk