Landets største private sol-anlæg er i Gråsten

30. april 2014 Erhverv

Familien Wildenschild i Gråsten har netop indviet Danmarks største privatejede solcelleanlæg. Med 1,73 MW producerer anlægget dagligt, hvad der svarer til strømforbruget i 3 parcelhuse.

Og produktionen er allerede godt i gang, for trods vinteren har anlægget siden 12. december 2013 produceret 400.000 kWh, en fjerdedel af den forventede årsproduktion på 1,6 mio. kWh. Solcelleanlægget er fordelt på familiens 2 marker ved Gråsten.

Flere end 100 med til indvielsen

Anlægget i Mølletoft ved Tørsbøl blev indviet forleden, hvor mere end 100 gæster deltog. Leverandøren Nicolai Andresen, AT Solar, roste i sin tale familien for at tænke grønt og langsigtet, og for at vælge udstyr i den bedste kvalitet. ProjectZeros Peter Rathje ønskede familien tillykke med den nye grønne produktionslinje og glædede sig over, at Sønderborg med de mange store sol-anlæg ligger helt oppe i toppen af top-Danmark, hvad angår produktion af energi fra solceller.

Artiklen fortsætter under annoncen

Familien Wildenschildt henter masser af energi fra solen over Gråsten.

Familien Wildenschildt henter masser af energi fra solen over Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt deltagerne var andre landmænd, som overvejer at købe store solcelle-anlæg. Anlægget virker derfor allerede nu som demonstrationsanlæg.

Solcellerne købt i Kina

Solcellerne er fra Kinas førende solcellefabrik Yingli Solar i Baoding, som er Sønderborgs kinesiske venskabsby. Men både leverandøren AT Solar, underentreprenørerne og Danfoss invertere er fra Sønderborg.

Og nu glæder familien sig til i mange år at kunne høste bæredygtig energi fra solen over Gråsten.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Borgmesteren har gennem fire år formået at samle hele Byrådet

28. september 2021 KV21

Byrådsmedlem Jan Prokopek Jensen, skriver: Her fra mig er der stor ros til alle byrådets partier for at lykkes med at indgå et budgetforlig i et godt samarbejde for fjerde gang i denne byrådsperiode – og endda i et valgår. Det er imponerende, fire budgetforlig ud af fire mulige. I sidste valgkamp blev det fra […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49