Landmænd leverer gylle til biogas – kommunen scorer pointene for CO2-reduktionen

12. april 2021 Erhverv

Mandag var LandboSyd og to lokale Venstre-politikere, Ellen Trane Nørby og Tage Petersen på besøg på Nature Energys  biogasanlæg i Glansager, hvor der var rundvisning og også en snak om de udfordringer, der venter forude.

På biogasanlægget bliver der trukket biogas ud fra gylle samt fra biologisk affald fra mejerier, fiske- og fødevareindustrien.

Tage Petersen ville gerne vide lidt om, hvor gyllen til anlægget kommer fra – og den hentes fra landmænd indenfor en radius af 25 kilometer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og nu har vi hørt, det kører fint og så venter vi jo på, at os i landbruget bliver pålagt at skrue yderligere ned for vores CO2”, sagde LandboSyd-formand Mogens Dall, som undrer sig over, at det ikke er landnændene, men Sønderborg Kommune, der bliver godskrevet for den CO2, der spares ved at køre lokal gylle til anlægget i Glansager.

Ellen Trane Nørby fortæller, at der skal forhandles klimaplan på Christiansborg inden længe og hun tvivler ikke på, at der kommer nogle krav til landbruget.

“Og så vil det jo ikke være fair ikke at godskrive landmændene for de CO2-besparelser, der ligger i at de leverer gylle til biogasanlægget. Gør vi ikke det, så skal de jo finde flere C02-beparelser”, siger hun.

Ellen Trane Nørby var også med til indvielsen af Nature Energys anlæg i oktober og hun synes, det var fint lige at høre, hvordan det går med produktionsmålene, lugtgener og andet.

Produktionsmålene ser ud til at holde og det betyder, der skal 370.000 tons gylle gennem anlægget hvert år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...