Ledigheden i Sønderborg steget med 21 procent siden Corona-krisens start

5. maj 2020 COVID-19

Siden Danmark lukkede ned midt i marts, er ledigheden steget i Sønderborg Kommune. Det viser en opgørelse, som Sønderborg Jobcenter har udarbejdet for SønderborgNYT.

Den 1. maj var der i alt registreret 1.979 ledige i Sønderborg Kommune, hvilket er en stigning på lidt over 21 procent siden 1. marts 2020. Det er særligt gruppen af dagpengemodtagere som er hårdt ramt.

Her er ledigheden steget med lidt over 23 procent siden 1 marts , så der nu er 1630 ledige dagpengemodtagere i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

6.560 borgere på offentlig forsørgelse

Udover stigningen i antallet af dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere, så er antallet af sygedagpengemodtagere steget med 6 procent og samlet er antallet af borgere i Sønderborg Kommune på offentlig forsørgelse steget fra 6.122 til 6.560, hvilket svarer til en stigning på lidt over 7 procent.

“Det er ikke muligt for Sønderborg Jobcenter at hjælpe ledige ud i jobs, som ikke er der”, fortalte udvalgets formand, Jan Prokopek, til SønderborgNYT i lørdags.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg i arbejde

På baggrund af et ekstraordinært møde i Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget den 22. april foreslog forvaltningen, at lønmodtagerorganisationerne, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og Sønderborg Kommune går sammen om at lave en 4-partsplan for, hvordan man bedst afbøder konsekvenser af Corona-krisen.

Det er denne plan, kaldet for ’Sønderborg i Arbejde’, medlemmerne af Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget skal diskutere på onsdagens udvalgsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den ekstraordinære indsats vil koste i alt 12 millioner kroner over en to-årig periode og forvaltningen forventer, at ledigheden vil stige yderligere.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...