Leif Maibom på vej med foredrag om vejen fra bonderøv til landsbytosse

14. november 2018 Kultur

Der er stadig liv i Leif Maibom, som skriver:

Jeg bliver dagligt spurgt, om jeg nu kan få tiden til at gå, når jeg nu er er gået på pension.

Og jeg svarer igen og igen:

Nej, jeg er ikke blevet en fuldtidsglad pensionist, der spiller golf, går til vinsmagning og passer børnebørn. Det ville de – på grund af deres fremskredne alder – nok ikke bryde sig om, men ellers er de søde og griner høfligt af mine vittigheder.

Jeg er ganske vist meget snart 67 og dermed to år over den pensionsalder, der gælder for min aldrende generation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men jeg får ikke udbetalt min folkepension – den er opsat, som det hedder.

Og det betyder ikke, at den er sat op. Det betyder, den er udsat.

Men sådan taler man i de kredse. Jeg er stadig administrerende direktør i Sønderborg Sommer Revy – er først ude om to år.

Det er faktisk længere end Don Ø skal sidde.

Jeg har i år skrevet flere tekster end nogensinde før til de danske revyer – og var ovenikøbet igen-igen nomineret som ‘Årets Revyforfatter’ –  jeg er ofte ude som toastmaster/konferencier,  og nu har jeg sagt ja til at starte som foredragsholder med de eneste emner, jeg rigtigt ved noget om:

Artiklen fortsætter under annoncen

Mig selv, Thorleif og revyen.

Så jeg sidder i øjeblikket og arbejder på at finde det rigtige stof, de gode billeder og de sjove anekdoter fra livet, karrieren, op- og nedturene og ikke mindst om successen med Sønderborg Sommer Revy.

Jeg vil gerne have, at det skal være et foredrag, der er ærligt, fortællende og sjovt.

Derfor dukker Thorleif også op og blander sig, ligesom andre revytekster kan hives op af posen for at forhindre kedsomhed og flygtende tilskuere.

Jeg arbejder lidt med forskellige titler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Johnna – min kone – hælder mest til: ‘Fra bonderøv til landsbytosse’.

Jeg mener, det skal være noget i retning af:  ‘Fra Leif til Thorleif’ – ‘Fra kateder til komiker’ – ‘Fra realeksamen til revykonge’.

Det kunne jo også hedde: ‘The Leif-Show’ som den CD hed, som jeg engang udgav og solgte i i hvertfald 12 eksemplarer.

Men titlen er vel egentlig underordnet det er vel indholdet, der tæller.

Det kan jeg til gengæld ikke garantere for.

Men nu er projektet sat i søen og jeg lægger ud i januar 2019 – i Greve!

Artiklen fortsætter under annoncen

De må have taget fejl af mig og en anden.

Læs mere om revykongen her på Leif Maibom

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...