Ligeværd: Dejligt at ung mand fik det rette STU-tilbud

14. april 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har fået lavet en udredning af en ung mand på 18 år med såkaldt særlige behov, der netop er blevet 18 år. Udredningen fortæller, hvordan kommunen bedst hjælper den unge videre i livet. Og med afsæt i netop udredningen kommer den unge i gang med det tilbud, som han selv synes er alletiders og som Lokalafdelingen Ligeværd kalder: Det helt

Jørn Thrane fra Ligeværd er glad for, at kommunen kom med det rigtige tilbud til ung mand.

Jørn Thrane fra Ligeværd er glad for, at kommunen kom med det rigtige tilbud til ung mand.

Artiklen fortsætter under annoncen

rigtige.

Udredningen siger, den unge mand har brug for et sammenhængende STU-tilbud, hvor uddannelse, fritid og bolig er på samme sted – og det er ikke muligt indenfor kommunegrænsen.

– Men det er det på blandt andet Troldkær, som er et af flere udenbys bo- og uddannelsessteder for unge med særlige behov. Troldkær tilbyder den særligt tilrettelagte undervisning og forbereder samtidig de unge på voksenlivets gøremål, siger formanden for Lokalafdelingen Ligeværd i Sønderborg, Jørn Thrane. Han fortæller videre, at den unge mand gerne vil være udendørs, og det gør Troldkær til det helt rigtige valg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trods udredningen, der er lavet af Vejlefjord Rehabilitering, indstillede Sønderborg Kommune i første omgang, at den unge ville få alt det, han har brug for, hvis han kom i et lokalt STU-tilbud, men den afgørelse blev ændret mandag under et møde mellem kommunen og Ligeværd.ligeværd

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det var et meget kort møde, hvor vi fik at vide, at sagsbehandlerne efter at have læst udredningen, havde konkluderet, at et lokalt tilbud slet ikke slog til, så nu kan den unge mand komme på Troldkær, som han har drømt om, siger Jørn Thrane. Han er glad for, at sagsbehandlerne læste den udredning, der var bestilt og betalt for.

– Det vil jo være dejligt, hvis unge med særlige behov fremover selv kan vælge deres uddannelse og det sted, hvor de vil tage den – ganske som andre unge, siger Jørn Thrane. Og selvfølgelig kan kommunen efter hans mening købe ydelser udenfor kommunegrænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– De fik jo også Vejlefjord Rehabilitering til at lave en udredning, siger han.