Ligeværd-medlemmer skal lægge ører til formandens beretning

10. maj 2016 Samfund

Formanden for Ligeværd i Sønderborg, Jørn Thrane, siger i sin årsberetning på generalforsamlingen tirsdag aften, at han havde ventet spændt på at se, om den nye direktør i Børne- og Uddannelsesforvaltningen virkeligt fik ryddet op i sin forvaltning. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2014/02/landsforenigs-Logo-med-farver2-til-web-190×300.jpg” alt=”ligeværd” width=”190″ height=”300″ />

“En rapport fra Arbejdstilsynet afslørede, at en leder og nogle stykker mere fra Alssund Børne- og Ungdomscenter mobbede kollegerne. Jeg havde ventet, at kommunens antimobbepolitik ville betyde, at de blev fyret. Men de blev bare flyttet til Kærvej”, siger Jørn Thrane.

Landsforeningen Ligeværd hjælper børn og unge med særlige behov i Sønderborg – og det kan for eksempel være med at finde vej gennem Jobcenters mange krav, regler og paragraffer. Naturligvis hjælper foreningen også voksne med særlige behov.

“Sønderborg NYT har tidligere fortalt, at Jobcenter i Sønderborg har den største fejlrate i Sønderjylland, når det handler om afgørelser i syge-dagpengesager. Nemlig 25 procent som bliver omstødt af klagenævnet”, siger formanden.

“Artiklen fik formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek, til tasterne og han skrev, at han glæder sig over, at der faktisk er færre klager i Sønderborg end i Haderslev. Men uanset antallet af sager, så er fejl i hver fjerde altså for meget og det betyder alverden for de mennesker, der rammes af fejlafgørelserne”.

Forening i fremgang

Gennem hele 10 år har Jørn Thrane været lokalformand for Ligeværd i Sønderborg, som dengang, han trådte ind, var en lille forældreforening.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 51)

“Vi er vokset fra 15 til omkring 200 betalende medlemmer og det viser desværre, der er brug for en forening, som arbejder for ligeværd, så de svageste også tælles med”, siger Jørn Thrane.

“Vi kan glæde os over, at Sønderborgs unge med særlige behov i stigende grad har mulighed for et værdigt STU-tilbud”, siger formanden. STU er en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse.

“Kommunen er også blevet mere åben for, at det rigtige tilbud til enkelte, nogle gange ligger udenfor kommunegrænsen. Heldigvis er det sådan, at et ophold på nogle af de udenbys steder er billigere end de lokale – og ikke nok med at de er billigere. STU-elever bor og spiser også på de steder, hvor man lokalt blot tilbyder fire timers daglig undervisning til en langt højere pris end den fulde pakke koster andre steder”, siger Jørn Thrane og nævner videre, at han mener, at Bente Larsen, som er direktør i Social og Senior, skal have en stor del af æren for fremgangen.

Et vigtigt mål for Ligeværd er at nå så langt, at unge med særlige behov træder ind i voksenlivet sådan, at de, der har ressourcerne, får et fleksjob og de, der ikke har dem, får førtidspension.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk