Ligeværd sikrede at forvaltningen går sag om børn igennem igen

3. august 2016 Samfund

Det er lidt indviklet når det omhandler to børn, det er lige med at holde styr på, for hvad der gælder for hvem.

Sådan siger en mor til SønderborgNYT. Børnene går i specialklasse og specialskole, så ingen af dem er i alm folkeskole.

I forhold til merudgifter efter servicelovens paragraf 41,  skal barnet vurderes til at høre under personkredsen for at være berettiget til merudgifter. Kriterierne for at høre under personkredsen er, at barnet skal have en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, eller en kronisk lidelse eller en indgribende eller langvarig lidelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forhold til transport, så er reglerne, at barnet kan blive kørt til og fra skole, men skal barnet køres til og fra SFO, så skal det have en taxabevilling – en bevilling til kørsel til/fra SFO på skoledage og en bevilling til kørsel til/fra SFO på skolefri dage. Disse bevillinger skal gives af Børne og Uddannelsesforvaltningen.

“For min den ældste søn gør sig gældende, at han ikke er omfattet af personkredsen og ikke er berettiget til merudgifter, hvilket en taxabevilling er. Han kan efter sommerferien ikke blive kørt i SFO på skoledage. Men han er blevet bevillinget kørsel til SFO på skolefri dage – i ferier kan han godt blive kørt”, siger moderen, der af hensyn til drengene ikke vil have sit navn frem..

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det vil sige, jeg skal køre ham om morgen, hvilket jeg umuligt kan nå, når jeg skal møde på job kl  7. Det er en omvej på lidt over 30 km og vel og mærke i modsat retning af, hvor mit job ligger. Yderligere åbner SFO først 6.30”.

“Jeg undrer mig over, hvad forskellen mon er på de to bevillinger, eftersom han kan få den ene og ikke den anden”, siger hun.

Drengen er sidste år blevet bevilliget hjælpemidler – strukturtavler osv. og i vurderingen har man lagt vægt på, at han opfylder kriterierne for at have en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Den vurdering gælder så tilsyneladende ikke over alt i kommunen, hvilket ikke alene undrer moderen, men også Landsforeningen Ligeværd, der er gået ind i sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den yngste dreng

“For min yngste søn gør sig gældende, at han er berettiget til merudgifter, men pga kommunens sagsbehandlingstid, så kan han ikke få en taxabevilling til kørsel til/fra SFO til skolestart – de følger op inden udgangen af september på det. Så ham skal jeg også selv køre, og som ved den ældste, så gælder det samme her. Jeg kan ikke nå det, det får betydning i forhold til mit job, jeg ville komme for sent på job”, siger moderen.

“Yderligere har jeg modtaget tilskud til tøj og tøjvask, da han er afføringsinkontinent. Han kan ikke mærke sin krop og har brug for sansemotorisk træning. Det er blevet klarlagt tidligere fra sygehuset, at det i terapeutisk øje med ikke er anbefalet at give ham en ble på, selvom Sønderborg Kommune mente det ville være bedst”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2014 fik han endelig bevilliget tilskud til tøj og vask, men nu mener kommunen igen, at en ble vil være en bedre løsning for ham. De ser helt bort fra sygehusets udtalelse, selvom det var selv samme udtalelse de tidligere lagde til grund for, at han kunne bevilliges tilskud til tøj og vask. De mener, at det at give ham en ble på vil spare en masse vask og være bedre for hans selvværd, når han ikke skal gå og lugte. Men afføring i en ble lugter jo også, og han skal stadig skiftes, plus han vil blive så ked af at skulle have en ble på. Jeg har søgt om træning til ham, så han kan lære at mærke sin krop, men det kan han ikke få. De fratager ham faktisk muligheden for udvikling, fordi de vil spare penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vurderer sagen påny

Tirsdag blev der holdt et møde mellem moderen til drengene, en repræsentant fra Landsforeningen Ligeværd og to medarbejdere fra Sønderborg Kommune.

“Den nye leder i Børne- og Uddannelsesforvaltningen var lydhør overfor de fejl, jeg nævnte, der var i sagsbehandlingen, så nu vurderes hele sagen påny”, siger Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...