Ligeværd sikrede at forvaltningen går sag om børn igennem igen

3. august 2016 Samfund

Det er lidt indviklet når det omhandler to børn, det er lige med at holde styr på, for hvad der gælder for hvem.

Sådan siger en mor til SønderborgNYT. Børnene går i specialklasse og specialskole, så ingen af dem er i alm folkeskole.

I forhold til merudgifter efter servicelovens paragraf 41,  skal barnet vurderes til at høre under personkredsen for at være berettiget til merudgifter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kriterierne for at høre under personkredsen er, at barnet skal have en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, eller en kronisk lidelse eller en indgribende eller langvarig lidelse.

I forhold til transport, så er reglerne, at barnet kan blive kørt til og fra skole, men skal barnet køres til og fra SFO, så skal det have en taxabevilling – en bevilling til kørsel til/fra SFO på skoledage og en bevilling til kørsel til/fra SFO på skolefri dage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Disse bevillinger skal gives af Børne og Uddannelsesforvaltningen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

“For min den ældste søn gør sig gældende, at han ikke er omfattet af personkredsen og ikke er berettiget til merudgifter, hvilket en taxabevilling er.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han kan efter sommerferien ikke blive kørt i SFO på skoledage. Men han er blevet bevillinget kørsel til SFO på skolefri dage – i ferier kan han godt blive kørt”, siger moderen, der af hensyn til drengene ikke vil have sit navn frem..

“Det vil sige, jeg skal køre ham om morgen, hvilket jeg umuligt kan nå, når jeg skal møde på job kl  7.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en omvej på lidt over 30 km og vel og mærke i modsat retning af, hvor mit job ligger. Yderligere åbner SFO først 6.30″.

“Jeg undrer mig over, hvad forskellen mon er på de to bevillinger, eftersom han kan få den ene og ikke den anden”, siger hun.

Drengen er sidste år blevet bevilliget hjælpemidler – strukturtavler osv.

Artiklen fortsætter under annoncen

og i vurderingen har man lagt vægt på, at han opfylder kriterierne for at have en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Den vurdering gælder så tilsyneladende ikke over alt i kommunen, hvilket ikke alene undrer moderen, men også Landsforeningen Ligeværd, der er gået ind i sagen.

Den yngste dreng

“For min yngste søn gør sig gældende, at han er berettiget til merudgifter, men pga kommunens sagsbehandlingstid, så kan han ikke få en taxabevilling til kørsel til/fra SFO til skolestart – de følger op inden udgangen af september på det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så ham skal jeg også selv køre, og som ved den ældste, så gælder det samme her. Jeg kan ikke nå det, det får betydning i forhold til mit job, jeg ville komme for sent på job”, siger moderen.

“Yderligere har jeg modtaget tilskud til tøj og tøjvask, da han er afføringsinkontinent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han kan ikke mærke sin krop og har brug for sansemotorisk træning. Det er blevet klarlagt tidligere fra sygehuset, at det i terapeutisk øje med ikke er anbefalet at give ham en ble på, selvom Sønderborg Kommune mente det ville være bedst”.

I 2014 fik han endelig bevilliget tilskud til tøj og vask, men nu mener kommunen igen, at en ble vil være en bedre løsning for ham.

Artiklen fortsætter under annoncen

De ser helt bort fra sygehusets udtalelse, selvom det var selv samme udtalelse de tidligere lagde til grund for, at han kunne bevilliges tilskud til tøj og vask. De mener, at det at give ham en ble på vil spare en masse vask og være bedre for hans selvværd, når han ikke skal gå og lugte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men afføring i en ble lugter jo også, og han skal stadig skiftes, plus han vil blive så ked af at skulle have en ble på. Jeg har søgt om træning til ham, så han kan lære at mærke sin krop, men det kan han ikke få.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fratager ham faktisk muligheden for udvikling, fordi de vil spare penge.

Vurderer sagen påny

Tirsdag blev der holdt et møde mellem moderen til drengene, en repræsentant fra Landsforeningen Ligeværd og to medarbejdere fra Sønderborg Kommune.

“Den nye leder i Børne- og Uddannelsesforvaltningen var lydhør overfor de fejl, jeg nævnte, der var i sagsbehandlingen, så nu vurderes hele sagen påny”, siger Jørn Thrane fra Landsforeningen Ligeværd til SønderborgNYT..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...