Lille debat om Verdensmålene

27. april 2019 Samfund

Som et indslag i Festival for Verdensmål var der lørdag en lille debat. hvor sundhedsminister Ellen Trane Nørby, folketingspolitiker Benny Engelbrecht, rådgiver i bla. FN Jens Christian Wandel og Allan Kaczmarek fra SwipBok skulle fortælle, hvad der er vigtige for dem, når det handler om FNs Verdensmål.

“Ligestilling er vitalt og selvom vi er nået langt i Danmark, så er vi ikke i mål”, sagde Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal for eksempel have lige adgang til sundhed. Og når det handler om klima, så skal der skrues ned for alt det, der belaster og vi skal finde mere bæredygtige måder at leve på”, sagde hun.

Enig politiker

Til hverdag er Benny Engelbrecht og Ellen Trane Nøby politiske modstandere, men lørdag var de to enige.

“Ellen og jeg – og også polititikere og ledere i andre lande – er enige om Verdensmålene og udfordringen er at nå i mål”, sagde Benny Engelbrecht.

“Vi er nået langt, men der mangler stadig meget på CO2-udledningen. Også i Danmark”, sagde politikeren.

“Der skal findes nogle løsninger for landbruget og når vi finder dem, så skal de bredes ud i verden”, sagde han.

Plads til de næste

Jens Christian Wandel husker de mange tilhørere på, at vi skal leve på en måde, så der bliver plads til dem, der tager over efter os.

“Så jeg ser bæredygtig som dannelse og vi skal bruge tid på at se, hvad der virker og så brede det ud”, sagde han.

Virksomhederne tænker med

“I virksomhederne tænkes der i bæredygtighed”.

Det sagde direktør Allan Kaczmarek fra SwipBox.

“Vi tænker bæredygtighed ind i vores produktion og flere virksomheder danner partnerskaber, så bæredygtigheden fremmes”, sagde SwipBox-direktøren.

SwipBox leverer såkaldte Nærbokse til PostNord, der iøvrigt har stillet et større antal op i Sønderborg, så de kunne tages i brug fredag.

“De bruges, når folk skal hente eller sende pakker – og når de står tæt på brugernes hjem, så skal der ikke køres mange kilometer for at hente eller sende en pakke”, sagde Allan Kaczmarek.

Fremtiden ligger hos ungdommen

“Og så skal de unge komme med det første eldrevne fly og meget mere, der også spiller ind i Verdensmålene”, lød det fra panelet.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk