Lille fremgang i fjernvarmeprojektet på Nordals

12. oktober 2017 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

Et enigt byråd vedtog tilbage i juni 2016 Sønderborg Forsynings projektforslag til fjernvarmeforsyning af Nordborg, Havnbjerg, Svenstrup og Egen.

“Projektforslaget blev enstemmigt vedtaget af Sønderborgs byråd, simpelthen fordi det både samfunds- og forbrugerøkonomisk er et virkeligt godt projekt. Vi sikrer beboerne på Nordals mulighed for en langt billigere varmeforsyning, og samtidigt kan vi på sigt spare miljøet for udledningen af store mængder CO2”, siger Sønderborg Forsynings bestyrelsesformand, Svend Erik Petersen i en pressemeddelelse, der på trods af enigheden i byrådet var forberedt på, at beslutningen vil ende i Energiklagenævnet:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Et så stort anlægsprojekt har mange forskellige interessenter, og derfor vil der også helt naturligt være modstridende interesser. Vi var fra starten indstillet på et klageforløb, men vi havde ikke på nogen måde forestillet os, at sagsbehandlingen ville trække ud, som den har gjort”.

Syv måneders sagsbehandling blev til et år, der blev til …

To parter i sagen – Dansk Gas Distribution A/S og Aftagerforeningen Østerlund Varme – valgte at anke byrådets beslutning i efteråret 2016. Energiklagenævnet modtog klagerne og oplyste Sønderborg Forsyning, at man forventede en sagsbehandlingstid på syv måneder, dvs. at klagenævnets afgørelse ville foreligge i maj 2017. I maj 2017 oplyste nævnet, at afgørelsen ville foreligge ved udgangen af 3. kvartal 2017, og den 10. oktober fik Sønderborg Forsyning så oplyst, at man kunne forvente en afgørelse i 1. kvartal 2018.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men så skete der noget.

“Samme dag, som vi fik beskeden om, at vi først kunne forvente afgørelsen i 2018, modtog vi beskeden om, at Energiklagenævnet har valgt at afvise klagen fra Aftagerforeningen Østerlund Varme. Det virker besynderligt, men vi er naturligvis tilfredse med afgørelsen, da vi således er kommet et lille skridt nærmere afgørelsen”, siger Svend Erik Petersen, og afslutter:

“Den lange sagsbehandling har forsinket projektet, men vi har naturligvis ikke bare siddet på vores hænder og ventet. Vi har forberedt os, så vi er klar til at sætte gang i byggeriet lige så snart, sagen er færdigbehandlet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Energiklagenævnet oplyser, at man har oplevet en øget tilgang af klager i 2017, og at nævnet derfor i øjeblikket oplever en forlænget sagsbehandlingstid.

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...