Lille købmand føler sig truet af kommunens Rema 1000-projekt

9. juni 2015 Erhverv

Sønderborg Kommune er på vej med en ny lokalplan for området ved Ringridervej/Grundtvigs Allé. Rema 1000 vil

Min Købmand får ikke langt til Rema 1000. Omkring 30 meter.

Min Købmand får ikke langt til Rema 1000. Omkring 30 meter.

Artiklen fortsætter under annoncen

nemlig gerne have en butik i krydset og det lader til, at kommunen har tænkt sig at hjælpe.

“De grå skolebarakker og grunden ejes af kommunen, som sælger til Rema 1000. Til gengæld sælger Rema 1000 et stykke jord nær Skansen, så kommunen kan lave nogle flere P-pladser derovre”, siger André Pickardt, der sammen med hustruen Lone driver MinKøbmand i samme kryds, som Rema 1000 vil bygge i.

Sønderborg Kommune ville i første omgang blot bytte jord med Rema 1000 i en såkaldt udligning. Men det sagde Statsforvaltningen nej til. Grundene lå for langt fra hinanden”, siger André Pickardt til SønderborgNYT. Altså køber Rema 100 og kommunen hinandens grunde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi kalder det fusk

I Venstre kalder vi Rema 1000 projektet for fusk, siger Peter Hansen.

I Venstre kalder vi Rema 1000 projektet for fusk, siger Peter Hansen.

Der er regler, der siger, at der ikke må åbnes en dagligvarebutik tættere end 500 meter på Min Købmand, men Teknik- og Miljøudvalget vil kalde området ved krydset for et center. Det gør, at Min Købmand bliver en del af centret og så må der gives grønt lys til Rema 1000.

“Og i Venstre kalder vi det for fusk. MinKøbmand bliver med kommunens hjælp udkonkurreret af Rema 1000 bare fordi Teknik- og Miljøudvalgsformand Frode Sørensen vil have parkeringspladser ved Skansen”, siger Venstres Peter Hansen til SønderborgNYT.

Koster lokale arbejdspladser

“Vi har 22 ansatte og når Rema 1000 åbner ender vi med at miste så meget omsætning, at vi må dreje nøglen om. Det undrer mig, hvis kommunen forestrækker Rema 1000, der jo ikke får mere end 3-4 ansatte. Hertil kommer, at vi betaler skat i Sønderborg. Det gør Rema 1000 ikke”, siger André Pickardt. Min Købmand er en selvstændig købmandsbutik og ikke blot en filial i en kæde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ringere service

“Vi starter bilen og kører ud med varer til ældre mennesker. Vi har været ude hos en ældre dame, som vi ikke havde

Lone og André Pickardt føler sig truet af kommunens planer.

Lone og André Pickardt føler sig truet af kommunens planer.

Artiklen fortsætter under annoncen

set et par dage. Hende fik vi kørt til lægen, der indlagde hende”, siger André Pickardt. Han og hustruen Lone Pickardt besøgte også den ældre på hospitalet.

“Vi hjælper, hvor vi kan i lokalområdet. Også med sponsorater. Det tror jeg ikke Rema 1000 vil gøre”, siger købmanden. han fortæller videre, at de handlende finder de varer, de har brug for i hans butik.

“Og vi har et bredt sortiment af tobaksvarer og vi kan håndtere tips og lotto”, siger André Pickardt. Det kan Rema 1000 ikke.

Han har svært ved at forstå, at kommunen kan finde på at tage livet af hans butik bare for at få nogle parkeringspladser ved Skansen.

Kommunen kan ikke bare lige sælge grunden i krydset til Rema 1000. Dens skal i offentligt udbud, hvilket står i skrevet i sagen, der kommer på bordet på Teknik- og Miljøudvalgets møde midt i juni. I beskrivelse står der også, at en et ekstra supermarked vil betyde mindre omsætning i midtbyen.

SønderborgNYT kunne mandag aften ikke fange Teknik- og Miljøudvalgsformand Frode Sørensen på telefonen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...