Lille plads i Søndergade sættes i fin stand

11. januar 2018 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

De grå fliser, bænkene og pergolaen uden beplantning inviterer ikke ligefrem til ophold, når man i dag passerer den lille, kommunale grund over for Søndergade 16. Faktisk lægger man ikke rigtig mærke til den. Den er så uanselig, at den også siden anlæggelsen i vistnok 1999 har sneget sig uden om de ellers vågne blikke fra Vej&Park og arkitekterne i forvaltningen.

“Placeringen er rigtig fin, så det er dejligt, at der nu gøres noget ved stedet. Jeg glæder mig til, at den indrettes med blomster og buske, stier og bænke, så man bliver “inviteret” ind, når man går forbi. Når blomsterne til foråret pibler frem, så vil det være et åndehul, hvor man kan sætte sig og hvile ben og hoved, mens man betragter de fine huse i Søndergade. Det bliver et fint supplement til oplevelsen af det dejlige område”, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret vil der i den kommende tid ske det, at fliserne tages op, ligesom den blomsterløse pergola og bænkene fjernes. Der har formentlig engang været slyngplanter som klematis eller kaprifolier op ad pergolaen, men de er i givet fald væk – uden spor efter bede, hvori de måske har stået.

“Det bliver en fin, lille have, når vi er færdige med at anlægge området – og især til foråret og sommer, når kommer blade og farver på buske og blomster. Det bliver med snoede grusstier og tre bænke, som placeres strategisk, så man ser de smukke huse og himlen, når man sætter sig, læner sig tilbage og løfter blikket. Bedene anlægges i forskudte niveauer og med buske og blomster i afstemte farver”, siger Kristian P. Nordstrøm, forvalter af grønne arealer i Projekt&Anlæg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet ventes som nævnt sat i gang snarest og klaret i løbet af et par uger.