Lillebælt Syd Vindmøllepark sendes snart i borgerhøring

13. november 2019 Samfund

En af de væsentligste bidragsydere til Sønderbogs grønne ambition om at blive CO2-neutral i 2029, er Lillebælt Syd Vindmøllepark.

De seneste måneder har der været stille om fremdriften i projektet efter, der i foråret nærmest udbrød en nabokrig over Lillebælt, hvor både borgere og politikere i nabokommunen, Assens, var rasende over forslaget til placeringen af vindmøllerne, der, i følge Assens Kommune, vil forstyrrer havudsigten fra blandt andet Helnæs, som er den sydligste spids af Assens på Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men projektet lever i bedste velgående, fortæller den nye direktør for Lillebælt Syd Vindøllepark, Bjarke Eriksen, til SønderborgNYT:

“I august sendte Sønderborg Forsyning en række svar på spørgsmål fra Energistyrelsen til vores ansøgningen om at stille en vindmøllepark ud i Lillebælt og der har løbende været kontakt med Energistyrelsen, hvor ansøgningen meget snart er behandlet færdig”, fortæller Bjarke Eriksen, der lige nu venter på, at Energistyrelsen bliver klar til, at sende projektet med Lillebælt Syd Vindmøllepark i høring blandt borgerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Energistyrelsen har signaleret, at dét projekt, der sendes i høring også er dét, der kan gives tilladelse til. Det betyder, at vi skal være opmærksomme på, at der ikke kan sendes to mulige scenarier i høring, eksempelvis om der skal opstilles 20 eller 40 vindmøller eller om møllerne skal være 165 eller 192 meter høje”, siger Bjarke Eriksen til SønderborgNYT.

Vindmøllerne skal reducere CO2-udslippet med cirka 200.000 tons om året, hvilket er cirka halvdelen af den mængde CO2 på 400.000 tons, der ifølge ProjectZeros Roadmap2025 skal skæres væk frem mod 2025, og Bjarne Eriksen skønner, at Energistyrelsen er tæt på at være klar til, at sagen sendes i høring blandt borgerne:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Svarene bliver meget afgørende for, hvornår opstillingen af vindmøllerne kan begynde og jeg kan slet ikke sige noget om en dato for starten på byggeriet”, siger Bjarke Eriksen til SønderborgNYT det tilføjer, at der ingen løbende dialog er mellem Assens og Sønderborg Kommune om Lillebælt Syd Vindøllepark.

Det er planen, at Lillebælt Syd Vindmøllepark fra 2022 skal producere grøn strøm til titusinder af husstande og virksomheder og skal afspejler Danmarks politiske ambitioner på klimaområdet om 70 procents CO2-reduktion i 2030.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...