Linak trækker produktion hjem til Als

24. marts 2014 Erhverv

linak2Indtil nu har Linak fragtet 3.000 tons stålrør 4.000 km rundt i Europa hvert år. Men Linak har et erklæret mål om at være en grøn virksomhed, som sikrer lokale arbejdspladser, så de søgte en mere bæredygtig løsning, som har resulteret i en CO2-besparelse svarende til 10.000 danskeres årlige privatforbrug:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Enten lukker man i Danmark, eller også tænker man smart og finder løsninger. Vi har brug for at have produktion i Danmark for at udvikle os. Jeg føler en stor forpligtelse til at bidrage hertil, ligesom jeg med Linak har et stort ansvar for at bevare danske og lokale arbejdspladser, siger Bent Jensen administrerende direktør og ejer af Linak.

Har investeret tocifret millionbeløb

Løsningen viste sig at være tættere på og mere kreativ, end nogen havde turdet håbe, skriver Metal dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg bor nemlig AKK Industri, som i flere år havde lavet beslag til Linak og senere også nogle få rør. Og de ville meget gerne udvide samarbejdet til at producere flere rør. Mange flere.

– Disse rør, DL4, var til en af hurtigløberne fra Linak (meget velsælgende aktuator til hæve-/sænkeborde, red), og med vækstraten hos Linak var jeg klar over, at vi skulle kunne levere en meget høj og stigende volumen. Samtidig skulle vi kunne konkurrere med lavlønsvirksomhederne i Østeuropa, så vi måtte investere i en virkelig effektiv løsning, forklarer Klaus B. Poulsen, administrerende direktør hos AKK, som har investeret et tocifret millionbeløb i projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kan robotter skaffe lokale arbejdspladser?

Løsningen blev et meget innovativt robotanlæg, som kan tilpasses den stigende volumen i produktionen.linak1

– AKK er en enormt kreativ underleverandør, som har skabt en helt unik løsning. Ved at bruge teknologi og automatisere på den rigtige måde kan vi faktisk trække arbejdskraft hjem. For nogen skal jo passe robotterne. Det betyder foreløbig 15 nye, lokale jobs for at samle de 3.000 tons rør i Sønderborg i stedet for at køre dem rundt i Europa. Så selvom vi i Danmark har en meget høj timeløn sammenlignet med Østeuropa, så kan denne løsning sagtens konkurrere med den tidligere. Det er jeg vildt begejstret for, konstaterer Bent Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

For både Linak og AKK betyder den korte fysiske afstand, at begge parter kan være væsentlig mere fleksible. For eksempel kan Linak hurtigt sende et par teknikere over, hvis der er brug for det. Til gengæld får de høj produktionssikkerhed og kort leveringstid hos AKK, som selv laver både tegninger, dele og reservedele til stanseværktøjer, og i øvrigt kan de levere dem i de specielle farver, Linak sommetider har brug for.

Projektet har ikke kun givet arbejde til AKK men til en række lokale virksomheder

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...