Linda Lassen fortæller om bogen – ‘Men sko må jeg ha’ – i Nygård

1. november 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag den 21. novmer kan du klokken 15 lytte til Linda Lassen, der fortæller om sin fantastiske bog på Nygård.

Nogle gange er man heldig og falder over en bog, der er svær at slippe igen, når først pupillerne er begyndt at bevæge sig hen over linierne.

Og sådan en bog er “Men sko må jeg ha’”.

Det er forfatter Linda Larsen fra Gråsten, som har kigget i det lokalhistoriske arkiv og fundet materiale, så hun efter meget lang reserch kunne sætte sig til tasterne og skrive bogen om vandrelærerinde Henriette Gub.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hele handlingen foregår i tiden under preussisk flag og den stiller spørgsmåltegn ved, om de politisk korrekte handlede klogt og til det fælles bedste.

“Hvis en lærer ikke skrev under på en troskabserklæring, så blev han fyret – og det var jo politisk korrekt. Men var man loyal, så kunne man dæmme op for alt det tyske fra sin plads ved katederet”, siger Linda Lassen til SønderborgNYT. Og når man læser hendes bog, så oplever man, hvordan det var at balancere et liv som dansksindet under et herredømme, der kun have øje for alt, hvad der er tysk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Henriette Gub og Knud Sørensen, som læseren møder i min bog, har levet her på egnen – og deres slægter er her stadig”, siger Linda Lassen. Hun forklarer, at hendes bog er i biogafisk roman. Altså at den handler om rigtige mennesker, der har levet et liv. Men fordi det ikke er til at beskrive alting præcis, så er der en del tilføjet – og det gør bogen til en roman.

Linda Lassen bor i Gråsten. Hun flyttede hertil fra Fyn via en omvej over Grønland.

Den tidligere lærer har over 30 bøger bag sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fleste er skønlitteratur – både til børn, unge og voksne.

Foredraget er lavet i samarbejde melem Nygård og FOF.

Det koster 90 kroner og der kan købes kaffe og kage.

Køb din BILLET HER