Listeria: Fødevarestyrelsen sig god for Fleggaards pålæg

15. august 2014 Erhverv

Fra slutningen af maj til slutningen af juni er der i en af Fleggaards butikker blevet solgt fire forskellige kødprodukter, som kan have indeholdt bakterien listeria, og som nu er blevet tilbagekaldt. Det oplyser Fødevarestyrelsen i Danmark til Flensborg Avis.

Fødevarestyrelsen siger OK for Fleggaards kødpålæg.

Fødevarestyrelsen siger OK for Fleggaards pålæg.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Det er blevet leveret på én adresse hos Fleggaard, men om produktet er blevet fordelt på andre af deres butikker, ved jeg ikke, siger Fødevarestyrelsens beredskabschef Kim Sigsgaard og maner til besindighed:

– Almindelige mennesker bliver ikke syge af listeria, så jeg kan ikke forestille mig, at nogen er blevet syge i Tyskland.

Det drejer sig om 160 kilo kød fordelt på produkterne kogt skinke i skiver, hamburgerryg i skiver, sønderjysk spegepølse i skiver og kogt rullepølse i skiver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fleggaards administrerende direktør Mike Simonsen bekræfter over for Flensborg Avis, at hans firma har modtaget de fire kødprodukter , men han kalder tilbagekaldelsen »en sikkerhedsforanstaltning« og forklarer, at mellemhandleren har forsikret ham om, at de fire kødprodukter ikke er »produceret i umiddelbar nærhed af eller i samme produktionsproces« som den inficerede lammerullepølse.

– Fødevarestyrelsen har i dag via telefon over for mig bekræftet, at Fleggaard på ingen måde mistænkes for at have solgt produkter med risiko for forbrugerne, skriver han i en mail til avisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og ifølge Fødevarestyrelsen behøver man ikke umiddelbart at frygte, at der fortsat er risiko for at købe kød med listeria syd for grænsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...