Litteraturoplevelser på Nygård

8. januar 2019 Kultur

På Nygård vil der nu være mulighed for at mødes om litteratur – at mødes om fortællingen, eksempelvis en novelle i fællesskab.

Vi tror, at litteratur kan deles – at læse behøver ikke være noget, man gør alene – tvært imod kan litteratur være samlingspunkt for fællesskab – være et fælles udgangspunkt, hvor vi kan mødes og blive klogere på os selv, teksten og måske hinanden, skriver arrangørerne fra Nygård.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teksten læses højt og skaber samtidig en følelse af fællesskab og personligt nærvær, fordi vi sidder samlet og lyttet til en stemme, der fortæller.

Man mødes om teksten – måske sætter teksten tanker i gang, og hvis man har lyst, kan man dele sine tanker med de andre, der er til stede.  Det er den enkeltes oplevelse af teksten, der er det centrale. Det er helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at deltage i samtalen.

Alle kan deltage

Alle kan være med.

Uanset køn, alder uddannelse og baggrund. Det kræver ingen specielle forudsætninger eller forberedelse at være med, og der findes ikke rigtige eller forkerte oplevelser af en tekst. Du skal bare møde op, som den du er med et åbent sind – klar til at lytte og undre dig.

Undervejs i oplæsningen bliver der holdt pauser.

Pauserne er til at reflektere over teksten og fundere over det man bliver mindet om, mens der bliver læst op.

Tekstens handling eller tema giver anledning til tanker, som man gerne vil give videre til de andre efter oplæsningen.

Den samtale starter efter oplæsningen.

Arrangørgruppen finder gode tekster, én fra gruppen læser op og sørger for at gruppen fungerer.

Der kan være op til 12 deltagere hver gang og der vil være mulighed for at købe en kop kaffe med kage.

Kaffe 20 kroner, kaffe med kage 40 kroner.

Hvornår er det?

Foreløbig er der planlagt tre arrangementer onsdag den 16. januar klokken 15.30 til 17. Onsdag den 20/2  og onsdag den 20/3.

Tilmelding er nødvendig og kan ske til: nygaardals@gmail.com

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sydals

Kæmpe solcelleanlæg på vej til Sydals

14. april 2021 Erhverv

Clean Energy Advisors ApS ønsker at bygge en 37 hektar stor solcellepark mellem Tandslet og Lysabild. Når solcellerne er installeret, vil 62 procent af ProjectZeros målsætning for solcellekapacitet i Roadmap 2025 være nået. Parken på Sydals bliver med en kapacitet på 39 MW – installeret effekt – kommunens største, idet Glansager/Vollerup er på 25 MW. […]

Læs mere...