Livestreaming: Bliv klogere på naturens nyttige dræbermolekyler

25. oktober 2018 Erhverv

Kom på en rejse til molekylernes verden med fokus på naturens egne medicinske stoffer. På biblioteket i Sønderborg kan du tirsdag kl. 19 helt gratis høre om, hvordan indsigt i cellernes funktion inspirerer forskere til både at udvikle potentielt livsforlængende stoffer og til at udvikle nye typer medicin mod kræft.

Arrangementet er en livestreaminger af et offentligt foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet.

Lektor i kemisk biologi Thomas Bjørnskov Poulsen fortæller denne aften om naturens nyttige dræbermolekyler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Effektiv medicin er en af grundstenene i vores moderne samfund – faktisk er det svært at forestille sig, at der engang fandtes en virkelighed uden fx antibiotika til behandling af infektioner eller kemoterapi til behandling af kræft.

Hør om molekylernes verden, om de af naturens egne medicinske stoffer som forskere har opdaget, fremstillet og forbedret over de seneste årtier med det primære formål at slå andre organismer ihjel som kan true vores helbred.

Mange af disse naturstoffers molekylestrukturer er så komplekse at de til stadighed udfordrer moderne teknologier når det kommer til at bestemme og manipulere med deres strukturer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thomas Bjørnskov Poulsen giver eksempler på hvorfra disse nyttige naturstoffer kommer og hvordan deres molekyler egentlig kan bygges – og ombygges.

Og du vil høre hvordan forskerne opnår forståelse af naturstoffers specifikke vekselvirkning med cellernes proteiner, og hvordan forskerne dermed finder inspiration til at udvikle stoffer, som har potentiale til få os til at leve længere, samt inspiration til at finde nye typer medicin mod kræft.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Uddannelse, Sønderborg

Åbent Hus på Erhvervsakademi SydVest i Alsion i morgen lørdag

3. februar 2023 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Sønderborg inviterer til åbent hus i morgen, lørdag den 4. februar, i Alsion, hvor alle interesserede kan kigge forbi. På dagen vil der være mulighed for at møde nuværende studerende, undervisere og vejledere. Det skriver EASV. Til åbent hus-arrangementet er der mulighed for at møde nuværende studerende samt undervisere og vejledere, […]

Læs mere...