Lockout betyder lukket Jobcenter og stop for udbetaling af ydelser

15. marts 2018 Erhverv

Et totalt stop for udbetaling af kontanthjælp, sygedagpenge og enkeltydelser.

Det kan blive nogle af konsekvenserne af KL’s varslede lockout af cirka 250.000 kommunalt ansatte, der vil træde i kraft 10. april, hvis det ikke parterne opnår et forlig i Forligsinstitutionen inden.

Sådan lyder meldingen fra næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing.

“Derudover vil en lang række af de funktioner, som jobcentrene, ydelsescentrene og borgerservice varetager, også bliver ramt”, siger Mads Samsing til Altinget.

“I HK Kommunal har vi svært ved at forstå KL’s lockoutvarsel. Det er simpelthen noget rod. Men som jeg forstår det, er det KL’s mening at varsle lockout på samtlige jobcentre,” siger Mads Samsing.

Næstformand i KL’s Løn- og Personaleudvalg, Steen Christiansen, meddelte i forbindelse med lockoutvarslingen, at KL “ikke lockouter ansatte, der arbejder med svage og sårbare borgere”.

Men det udsagn stemmer ikke overens med virkeligheden, lyder det fra Mads Samsing. Jobcentre arbejder nemlig med svage og udsatte grupper.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og lockouten betyder, at der er samtaler med syge og ledige, der bliver stoppet og ikke afholdt, og der er iværksættelse af aktiverings- og uddannelsesindsatser, der ikke kommer til at finde sted. Samtidig betyder det, at der ikke kan udbetales ydelser. Hverken den månedlige kontanthjælp, sygedagpenge eller enkeltydelser,” siger Mads Samsing.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...