Lodam har succes med at tiltrække ingeniører til Sønderborg

31. januar 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Virksomhederne i Sønderborg har brug for flere ingeniører og derfor gøres der mange indsatser for at tiltrække ingeniører til Sønderborg og det gælder også Lodam, der er på evig jagt efter velkvalificeret arbejdskraft:

”Vi har en stærk vækst på alle områder og skal væksten fortsætte i samme niveau, skal vi bruge flere ingeniører”, fortæller HR-konsulent Anne Vibeke Madsen fra Lodam til SønderborgNYT.

Lodam beskæftiger i dag omkring 120 medarbejder på virksomhedens adresse på Kærvej i Sønderborg og gennem en fokuseret indsats, er det lykkedes for Lodam at tiltrække ingeniører, blandt andre Christian Nørregård Karas-Jensen fra København, der har trodset tendensen og taget sine mål og ambitioner med sig til Lodam i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som nyuddannet vil jeg være et sted, hvor jeg lærer. Jeg skal have hænderne i dejen og prøve mig frem. Lodam tilbød en specificeret stilling med fokus på output. Det var vigtigt for mig, da jeg skulle rejse mig fra skolebænken og hoppe ud i det virkelige liv”, siger Christian Nørregård Karas-Jensen, der glæder sig over at Lodam er et udviklingshus, hvor han kan afprøve sine ressourcer.

De mange nye indtryk, som Christian Nørregård Karas-Jensen møder i sin nyetablerede hverdag betyder også, at han har fået øjnene op for et sammenhold, som han ikke er stødt på før:

Artiklen fortsætter under annoncen

”I en storby har folk en større tendens til at lukke sig inde og tage musik i ørerne, når de går på gaden – det gør de ikke her. Folk henvender sig og tilbyder mig deres hjælp”, fortæller Christian Nørregård Karas-Jensen, der godt ved at han er gået mod en markant tendens, som viser sig hen over danmarkskortet, men han er sikker i sin sag:

HR-konsulent Anne Vibeke Madsen fra Lodam

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg kan godt falde til her, og når jeg tilbringer de fleste af mine vågne timer på en arbejdsplads, hvor jeg bliver klogere, bliver udfordret og får mange gode erfaringer, så kan jeg fint stille mig tilfreds med, at der kun ligger en Netto på hvert andet gadehjørne”.

”Lodam er siden 2010 blevet kåret til en af Danmarks bedste arbejdspladser målt igennem den landsdækkende GPW undersøgelse, Great Place to Work. Hos Lodam prioriteres personlig udvikling og work-life-balance højt, hvilket uden tvivl er vigtigt i tiltrækningen af nye medarbejdere”, siger HR-konsulent Anne Vibeke Madsen fra Lodam til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også Kristijonas Lucenko, der netop har færdiggjort sin uddannelse som hardwareudvikler på DTU i København er kommet til Sønderborg. Han stod med mange muligheder og verdens åbne arme foran sig og skulle finde sig en arbejdsplads, der tilfredsstillede hans ønske om åbenhed, innovation og værdsættelse af medarbejdere. Dét gjorde Lodam, og Kristijonas Lucenko er nu en del af Lodams Transport-team, hvor han arbejder med Star Cool.

”Jeg møder en åben kultur, hvor man udvikler i fællesskab. Samtidigt har man et enormt fokus på, hvordan den enkelte medarbejder udvikler sig bedst”, fortæller Kristijonas Lucenko om arbejdskulturen på Lodam.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover sit daglige arbejde på Lodam har Kristijonas Lucenko og en kollega sørget for at deltage i messer på blandt andet Ålborg Universitet for at tiltrække nye medarbejdere og Kristijonas mærker en stor interesse for Lodam og Sønderborg.