LøkkeFondens Challenge 2016 nåede til Sønderborg

26. juni 2016 Samfund

LøkkeFonden gennemfører hvert år cykelprojektet Challenge 2016. Projekter er for en gruppe drenge mellem 16-21 år og fælles for de deltagende drenge er, at resultaterne fra skolen udebliver, og at de mangler troen på eget potentiale og egen værdi i forhold til uddannelse og job.

Årets cykeltur startede fredag i Silkeborg og på turen rundt i Jylland, på Fyn og Sjælland skal deltagerne cykle omkring 500 km og søndag ved 15-tiden nåede alle til Sønderborg efter en flot tur gennem det sønderborgske landskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

De deltagende drenge gennemgår et udviklingsforløb på 16 uger, hvor de bliver coachet og trænet af professionelle cykelryttere og får undervisning i kost og ernæring.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Efter cykelfeltet landede ved Videnshuset i Sønderborg fortalte et par af drengene, at det er skønt at være på holdet.

“Vi bliver udfordret, får en rigtig god kondi og flere venner”, siger de.

Lars Løkke holder lille pause ved Dybbøl Mølle.

Lars Løkke holder lille pause ved Dybbøl Mølle.

“Og jeg har det også dejligt med at cykle. Når jeg sidder i sadlen, så slår jeg tankerne fra og koncentrerer mig om at cykle i feltet”, siger Lars Løkke til SønderborgNYT. Han siger, at på cyklen bliver der ikke tænkt på politik.

LøkkeFondens mission er at hjælpe drenge væk fra kanten og ind i fællesskabet som gennemfører projekter, der afprøver nye læringsmetoder, motiveres drengene til at tage ansvar for at få en uddannelse, et job og til at blive aktive samfundsborgere og dermed styrke den enkeltes evne til at tage ansvar for eget liv og fremtid.

SønderborgNYT sendte tidligere i dag live via SønderborgNYTs Facebookside, da Challenge 2016 passerede Dybbøl.

Du kan gense live-transmissionen HER

billeder

Du kan læse mere om LøkkeFonden her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk