LøkkeFondens Challenge 2016 nåede til Sønderborg

26. juni 2016 Samfund

LøkkeFonden gennemfører hvert år cykelprojektet Challenge 2016. Projekter er for en gruppe drenge mellem 16-21 år og fælles for de deltagende drenge er, at resultaterne fra skolen udebliver, og at de mangler troen på eget potentiale og egen værdi i forhold til uddannelse og job.

Årets cykeltur startede fredag i Silkeborg og på turen rundt i Jylland, på Fyn og Sjælland skal deltagerne cykle omkring 500 km og søndag ved 15-tiden nåede alle til Sønderborg efter en flot tur gennem det sønderborgske landskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

De deltagende drenge gennemgår et udviklingsforløb på 16 uger, hvor de bliver coachet og trænet af professionelle cykelryttere og får undervisning i kost og ernæring.

Efter cykelfeltet landede ved Videnshuset i Sønderborg fortalte et par af drengene, at det er skønt at være på holdet.

“Vi bliver udfordret, får en rigtig god kondi og flere venner”, siger de.

“Og jeg har det også dejligt med at cykle. Når jeg sidder i sadlen, så slår jeg tankerne fra og koncentrerer mig om at cykle i feltet”, siger Lars Løkke til SønderborgNYT. Han siger, at på cyklen bliver der ikke tænkt på politik.

Artiklen fortsætter under annoncen

LøkkeFondens mission er at hjælpe drenge væk fra kanten og ind i fællesskabet som gennemfører projekter, der afprøver nye læringsmetoder, motiveres drengene til at tage ansvar for at få en uddannelse, et job og til at blive aktive samfundsborgere og dermed styrke den enkeltes evne til at tage ansvar for eget liv og fremtid.

SønderborgNYT sendte tidligere i dag live via SønderborgNYTs Facebookside, da Challenge 2016 passerede Dybbøl.

Du kan gense live-transmissionen HER

Artiklen fortsætter under annoncen

billeder

Du kan læse mere om LøkkeFonden her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Politik, Sønderborg

Forvaltningen skal finde en vej til at Sønderborg får en skøjtebane

1. februar 2023 Politik

I budgetaftalen for 2023-2026 ønskes det, der laves alternative modeller for anlæg og drift af en skøjtebane i løbet af 2023. Det er afgørende, at et nyt projekt tager udgangspunkt i et offentlig-privat samarbejde, der samtidig kan bruges som showcase for energioptimering og moderne teknologi. ”Vi har bedt forvaltningen undersøge mulighederne for, hvordan vi kan […]

Læs mere...