Lørdag er der Åbent Hus i Købmandsgården i Bülow-Skolen

8. april 2018 Samfund

Når vi på lørdag holder åbent hus i Købmandsgården på lørdag fra kl. 11-14, så er formålet er at vise jer, hvor langt vi er nået med at udnytte rammerne på Bülow-Skolen. De rammer som i september 2012 var tomme klasselokaler, og da vi ikke havde ret mange penge blev vi rigtig gode til genbrug af alting.

Takket være engagement fra Sønderborg Kommune, fonde, foreninger og virksomheder, så er vi nu et af de mest moderne steder til vedligeholdende træning for mennesker med erhvervet hjerneskade, skriver Foreningen Købmandsgården i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er 22 år siden de to initiativtagere, Anna Grethe Aamand og Hanne Bossen gik med tanker om at starte noget som kunne give mennesker med erhvervet hjerneskade en nødvendig vedligeholdende træning. Der kom i årene derefter til at ske rigtig meget takket være deres initiativ, og et fantastisk godt samarbejde mellem Foreningen Købmandsgården, LOF Syd og Sønderborg Kommune.

Vi er også megen tak skyldig til lokale fonde, virksomheder og foreninger, som har gjort det muligt at investere for flere hundrede tusind kr. i udstyr og hjælpemidler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tale, musik og mad

Byrådsmedlem Charlotte Engelbrecht vil holde åbningstalen, Benny Engelbrecht vil levere musik med sin guitar, og så skal I bare gå rundt og høre om vores arbejde med at træne motorik og fysik, mental træning og sociale kompetencer.

Hen mod kl. 12 vil vi servere lidt mad og drikke, som vil være til rådighed for en billig penge.

Vi vil vise jer hvad vi arbejder med, og hvor det er praktisk muligt vil vi simpelthen vise hvordan vi arbejder med madlavning med en hånd, hvordan man lærer IT igen, vævning, forskelligt håndarbejde, trædrejning og motion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil være mulighed for at købe nogle ting, som brugere og undervisere har lavet, og et lille loppemarked, – alt hvad der sælges er til fordel for Foreningen Købmandsgården.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. januar 2022 Politik, Sønderborg

Jesper Larsen vil arbejde for at børn trives

24. januar 2022 Politik

Ved kommunalvalget i november fik Jesper Larsen fra Socialdemokratiet 503 personlige stemmer og de gjorde, at han fik en plads i Byrådet, hvor han er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og medlem af Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. “Jeg er virkelig glad for min plads i Børne- og Uddannelsesudvalget, som jeg mener er et […]

Læs mere...