Lørdag klokken 11 går Sønderborg Pipes and Drums for fuld musik gennem byen

6. juli 2020 Kultur

På fredag skulle der have været gang i årets udgave af Ringriderfesten med et stort optog gennem byen, heste, musik og fest på pladsen. Men Coronaen satte en stopper for festlighederne og byen må undvære den store folkefest. Men musik skal der allligevel til.

Det mener formanden for Sønderborg Pipes and Drums, Niels Munkholm. Han har sammen med bandets medlemmer søsat deres eget lille ringrideroptog op gennem byen, så der i det mindst bliver bare en lille smule fest.

“Bandet plejer jo at ligge vandret, når vi spiller til de mange af landsdelens ringrider- og byfester,” siger Niels Munkholm i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men i år spænder Coronaen ben for alle de dejlige oplevelser og det er netop oplevelserne, som vi ikke vil undvære”.

Derfor har han sammen med SPADs medlemmer nu planlagt, at de vil gå et mini ringrideroptog op igennem byen.

Det gør de på lørdag med afgang fra Rytterstatuen ved havnen klokken 11og op gennem Store Rådhusgade, Rådhustorvet og videre op gennem Perlegade og gågaden, hvor optoget slutter ved Føtex.

Så hvis du også savner at få en oplevelse omkring ringridning, så kan du finde dig en fin plads langs ruten og nyde lyden af sækkepiberne og trommerne, som fylder gaden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Pipes and Drums glæder sig allerede nu til at få støvet instrumenterne og uniformerne af og sprede glæde med deres musik. Det er lige netop derfor, at vi er så glade for at spille i et pipeband”, siger Niels Munkholm, der gerne vil glæde mennesker og se dem smile, når der spilles.

For at få så meget ud af turen som muligt, er der afsat små stop langs ruten, hvor bandet vil spille nogle stille numre som Highland Cathedral og Amazing Grace, eller hvor bandets dansere kan nydes, når de danser skotsk højlandsdans.

Artiklen fortsætter under annoncen

De små mini koncerter vil blive kl. ca. 11.05 ved Fox and Hounds, 11.20 på Rådhustorvet, 11.40 på Rønhavepladsen og slutteligt spilles sidste koncert ved Føtex ca. 12.00. Find den plads, som passer dig bedst.

“Vi i Spad glæder os til at underholde jer og vi håber, at rigtig mange vil møde op”, siger formand Niels Munkholm.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk