Løvenskiold-Selskabet får flere og flere medlemmer

30. november 2021 Kultur

Løvenskiold-Selskabet, som blev stiftet på Sønderborg Kaserne, lever stadig i bedste velgående, og nye medlemmer kommer til og nu har selskabet rundet 40 medlemmer. Alene i efteråret i år er seks nye medlemmer kommet til.

Løvenskiold-Selskabet blev stiftet helt tilbage til 8. april 1981 på initiativ af premierløjtnant C.E. Hansen, der var tjenestegørende på kasernen. Formålet dengang var bevarelse af mindet om de nordiske frivillige der deltog i de slesvigske krige, et formål som selskabet stadig lever op til og hvor sociale arrangementer holder sammen på medlemsskaren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er et selskab, der fastholder traditionerne, men også et selskab hvor nye aktiviteter kommer til. Et selskab der lever med en stor mødeprocent, hvor den årlige udflugt er et af højdepunkterne, og hvor stort set alle møder op til den årlige generalforsamling, skriver Lövenskiold-Selskabet

Foreningens første formand, premierløjtnant C.E. Hansen, lagde meget vægt på at Løvenskiold-Selskabet skulle være et åbent, folkeligt og demokratisk selskab, hvilket Løvenskiold-Selskabet stadig lever op til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nuværende formand, Kasper Holme Hansen, tidligere tjenestegørende på Sønderborg Kaserne, har nu gennem en årrække stået i spidsen for det gamle selskab, der har taget navn efter løjtnant Leopold Herman Severin Løvenskiold, der som den første nordiske frivillige meldte sig til krigstjeneste i Danmark i 1848.

Således lever Løvenskiold-Selskabet i bedste velgående, som det har gjort nu i 40 år – i dag med en medlemsskare på 43. Medlemmer der tæller flere tidligere tjenestegørende på Sønderborg Kaserne, borgere fra Sønderborg og familien Løvenskiold i Norge.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...