Løvtræer skal redde grundvandet på Nordals

3. marts 2016 Nordborg

På Nordals er grundvandet særligt sårbart overfor forurening med pesticider. Det gælder i fire områder, der er skovudpeget af staten

Artiklen fortsætter under annoncen

Det største af områderne ligger ved Havnbjerg. Her indgår ca. 167 ha., overvejende landbrugsjord, der strækker sig ud mod Oksbøl. Seks vandværker indvinder drikkevand fra dette grundvandsmagasin.

Pesticidfri drift er vigtig for at sikre grundvandet til fremtidige generationer og statslig skovrejsning er derfor en af mulighederne. Den metode er både Naturstyrelsen, vandværkerne på Nordals og Sønderborg Kommune lune på. Borgmester Erik Lauritzen ser mange fordele i at rejse skov ovenpå grundvandsmagasinet.

“Skovrejsning er den mest effektive måde at langtidssikre det sårbare grundvandsmagasin på. Hvis vi planter løvskov på området, kan vi sikre hele indsatsplanen for Nordals og undgå at lave aftaler med lodsejerne i de øvrige tre indsatsområder. Samtidig får vi skabt et nyt rekreativt område, der bliver et aktiv for turismen og borgerne på Nordals.t”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Fordelene er så indlysende, at Sønderborg Kommune, Naturstyrelsen og vandværkerne nu arbejder på at få det fælles aftalegrundlag på plads hurtigst muligt

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk