LOF-kurser går bagom de gode smagsoplevelser

17. december 2020 Samfund

I 2021 går LOF Syd bag om smagen på portvin og inviterer desuden til Masterclasses med Sønderborg-kokken Jonas Keller fra Keller & Co samt konditoren Trine Wildenschild fra Alsiks Restaurant Syttende.

Så står man og mangler julegaven til ham eller hende, der har alt, kan man give en oplevelsesgave, der med garanti vil vække glæde. Også hvis oplevelsesgaven skulle være til én selv, skriver LOF Syd i en pressemeddelelse.

Portvinshygge hos Blom

Torsdag den 4 februar holdes der portvinsaften hos Huset Blom. Her bliver den heldige deltager forkælet med fire lækre portvine og en lige så lækker tapasmenu. Hør indehaver af Huset Blom, Pia Bartholin, fortælle om portvinens forskellige egenskaber og hør også om tilblivelsen af Huset Blom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masterclasses i madlavning med Jonas Keller

Vinteren og foråret igennem holdes der tre forskellige Masterclasses med kokken Jonas Keller.

Den første masterclass er under overskriften Grillbar Deluxe, og her skal der laves nyfortolkede gourmet-versioner af kendte og elskede grillbarklassikere. Undervisningen afsluttes med fællesspisning, og alle deltagere får opskrifter med hjem.

Grillbar Deluxe foregår på Humlehøj-Skolen i Sønderborg torsdag den 4. februar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Torsdag den 4. marts kan man komme til masterclass i Forårets Fester.

Med fokus på sæsonens råvarer skal deltagerne lave en tre-retters festmenu, der vil stå på gourmet-variationer af fisk, kalv og chokolade. Undervisningen, der igen foregår på Humlehøj-Skolen, afsluttes med fællesspisning og alle deltagere får opskrifter med hjem.

Endelig kan man torsdag den 22. april komme til masterclass i hvordan at lave grill- og bålmad på nye måder. Undervisningen foregår udendørs i baghaven bag Keller & Co. Denne aften skal der laves alt fra fisk til pølser og lækre tomahawk ribs. Som ved de forudgående Masterclasses sluttes også denne aften af med fællesspisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kræves absolut ingen særlige forudsætninger for at deltage i Jonas Kellers Masterclasses – blot nysgerrighed og lysten til at ville lade sig inspirere og prøve madkunsten af.

Masterclass i det søde køkken med Trine Wildenschild

Endelig er vi også rigtig glade for at kunne invitere til masterclass med konditoren Trine Wildenschild fra Restaurant Syttende i Hotel Alsik. Her har Trine Wildenshild i bedste bagedyststil kreeret en lækker kage, som deltagerne får fire timer til at lære at lave selv, helt fra bunden. Konditoren guider naturligvis deltagerne trin for trin og deler ud af tips og tricks til alt fra mousser og chokoladetemperering til sprøjteteknikker og pyntning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en fordel, hvis deltagerne har prøvet at bage før og har en vis erfaring med at følge opskrifter og beherske almindelige bageredskaber, men man behøver bestemt ikke være mesterbager for, at kunne være med.

Undervisningen sker i marts.

Hvem vil du forkæle?

Bag om smagen-arrangementerne henvender sig til alle, der sætter pris på den gode smag, kvalitet og gode, lokale råvarer og alle der selvfølgelig bare gerne vil have en god oplevelse.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 Sønderborg, Frivillige

Mette Ingwersen gav Netværkshuset en musik-oplevelse

26. oktober 2021 Sønderborg

Tirsdag eftermiddag skulle Silas Holst have været gæst ved Netværkshusets arrangement Broager Sparekasse Skansen ved et arrangementet er for alle, der har demens inde på livet. Enten ved selv at være ramt af sygdommen eller ved at være pårørende til en, som er det. Silas Holst er – udover at være danser – ambassadør for […]

Læs mere...