LOF og Fri BikeShop står bag Ole Ritter-foredrag

7. september 2015 Samfund

”Man kan hvad man vil, hvis man vil det nok”

Det er titlen på et foredrag med Ole Ritter, skriver LOF i en pressemeddelelse.

Ole Ritter jagter time-rekorden i 1968.

Ole Ritter jagter time-rekorden i 1968.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ole Ritter – Danmarks første og største professionelle cykelrytter – er en levende legende. Ikke kun på grund af sine utallige kampe og sejre over nogle af cykelsportens største legender, men i lige så høj grad på grund af sin sejre over sig selv: En ludfattig barndom, en barsk ungdom og senere en alvorlig kræftsygdom, hvor Ole Ritter oplevede at dø.

Oplev Oles utrolige og livsbekræftende historie i et foredrag gennemsyret af røverhistorier og fanden-i-voldsk livslyst.

Man kan hvad man vil – hvis man virkelig vil

Artiklen fortsætter under annoncen

Publikum vil blive hvirvlet ind i en perlerække af medrivende beretninger, bl.a. Oles korporligt kamp på liv og død med sin alkoholiserede far for at få lov til at cykle. Om hvordan han, trods en umulig sen debut som amatørrytter, alligevel på rekordtid knuser al hjemlig modstand og bliver Danmarks første professionelle cykelstjerne.

Men også om prisen for et omfarende og hårdt liv på landeveje og cykelbaner verden over. Om hans og vennen Jørgen Leths årelange kamp mod det valohvide, danske amatørbegreb og kampen mod janteloven, som ikke kan rumme den egensindige karismatiske Ritter, ”slagteren” med de store ambitioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ole Ritter. Privat foto

Ole Ritter. Privat foto

Dette foredrag er først og fremmest en livsbekræftende og eventyrlig fortælling om en fattig bondedreng der mod alle odds kæmper sig frem i verden og ender med prinsessen og det halve kongerige. Og det hele binds sammen med billeder, video, oplæsning fra bogen RITTER og en perlerække af sange som har haft en helt særlig betydning i Ole Ritters liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget “Man kan hvad man vil – hvis man vil nok”, henvender sig ikke kun til Ritter fans men til alle  der elsker en god fortælling om usædvanlige personligheder.

Det sker:

Tirsdag d. 15. september.

Kl. 19:00 – 21:30

Farverihallen, EUC Syd, Hilmar Finsens Gade 14-16, Sønderborg

Pris: 125,- kr. (prisen er incl. en goodiebag fra FriBikeshop Sønderborg

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk