Lokale kunstnere kan udstille på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022

6. december 2021 Kultur

Frem til 19. december inviterer Charlottenborg Fonden for 165. gang til at ansøge om optagelse på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022. Og det gælder ikke mindst de mange kunstnere, som udstiller i Augustenborg, siger Isabella Hemmersbach, som er med til at arrangere udstillingen.

Årets jury er inviteret med henblik på at skabe et alsidigt grundlag for udstillingens censur, der spænder bredt fra medlemmer med en solid, international erfaring, til kunstnere med en nærhed til de kunstneriske uddannelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indtil 19. december kan alle kunstnere – uanset baggrund, uddannelse og nationalitet – søge om at få optaget værker på Charlottenborg Forårsudstilling 2022. Charlottenborg Forårsudstilling er en af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Nordeuropa og er blevet holdt årligt på Charlottenborg i København siden 1857. Udstillingen fungerer i dag som en vigtig begivenhed for international billedkunst, arkitektur og kunsthåndværk/design.

I 2022 består juryen af kunstnerduoen Hesselholdt og Mejlvang, billedkunstner Ursula Reuter Christiansen, arkitekt Peter Bertram, tekstilkunstner Grethe Wittrock og billedkunstner Sophie Suaning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årets jury er valgt med henblik på at skabe et alsidigt grundlag for udstillingens censur, der spænder bredt fra medlemmer med en solid, international erfaring, til kunstnere med en nærhed til de kunstneriske uddannelser, med Sophie Suaning, der tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2021. Efter den sidste, fysiske censurrunde vil Hesselholdt og Mejlvang kuratere udstillingen.

Forårsudstillingens solopris belønner overordnet kunstnerisk kvalitet og samtidig relevans. Prisen uddeles i samarbejde med Politikens forhal og overrækkes på åbningsaftenen, hvorefter den vil udmønte sig i en soloudstilling i Politikens Forhal i 2023.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med Soloprisen følger 15.000 kroner til realiseringen af projektet.

Fokusset for den nye satsning er at understøtte vækstlaget gennem en række skræddersyet samarbejder, hvor kunstnerne får mulighed for at videreudvikle deres udstillingspraksis i tæt samarbejde med institutionerne og blive en del af et solidt kunstnerisk program, hvor de gennem en koncentreret indsats kan skabe en solo præsentation i professionelle rammer.

Med Deep Forest Art Land prisen får vinderen mulighed for at udvikle sin kunstneriske praksis, samt skabe en solopræsentation i professionelle rammer. Det nye samarbejde skal bidrage til yderligere at styrke Deep Forest Art Land og Charlottenborg Fonden som en platform og ressource for det kunstneriske vækstlag, der kan løfte talenter fra vækstlaget ud i en bredere sammenhæng, både geografisk og institutionelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Talentprisen går til en kunstner, der i sin praksis både udviser en eksperimenterende tilgang og besidder et, for juryen, interessant udviklingspotentiale. Vinderen af Talentprisen honoreres med 10.000 kroner og vil få mulighed for, i samarbejde med Deep Forest Art Land og Charlottenborg Fonden, at skabe et stedsspecifikt værk til platformen i forlængelse af en residency periode i nærområdet.

Forårsudstillingen har i årenes løb udgjort det første betydelige skridt for mange unge kunstnere i vejen mod en professionel karriere, samtidig med at udstillingen ofte har præsenteret nye værker af mere etablerede navne. Gennem Charlottenborg Forårsudstillings lange historie har kunstnere, der i dag er internationalt anerkendte, debuteret eller præsenteret værker på udstillingen, herunder Per Kirkeby, Alvar Alto, Jørn Utzon, Olafur Eliasson, Jasmina Cibic, Jeppe Hein, benandsebastian, Anne Haaning og mange flere.

Læs mere om udstillingen og om hvordan du søger om at få dit værk optaget på Forårsudstillingen .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...