Lotek A/S i Sønderborg leverer hjertestartere til DSB

18. september 2015 Erhverv

Lotek A/S får, med en ordre på over 500 hjertestartere til DSB, et gennembrud på markedet for hjertestartere til transportsektoren i både ind- og udland. Løsningen til DSB er den første, som overholder alle de nye og skrappe europæiske sikkerhedsbestemmelser.

DSBs investering i over 500 hjertestartere vil blive fulgt op af mange andre koncerner og organisationer, siger Allan Nykjær Pedersen fra Lotek A/S,   Foto: Lene Esthave

DSBs investering i over 500 hjertestartere vil blive fulgt op af mange andre koncerner og organisationer, siger Allan Nykjær Pedersen fra Lotek A/S, Foto: Lene Esthave

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vores hidtil største ordre til transportsektoren, og jeg er overbevist om, at den vil få international betydning. Ikke blot for os, men også for vores leverandør. Der findes hjertestartere i togsæt rundt om i Europa, men installationen hos DSB er den første i Europa, som opfylder alle de skrappe sikkerhedskrav, som er indeholdt i en helt ny EU bestemmelse. Udover leveringen af hjertestarteren er det er bl.a. kravene til brandsikkerhed, som vi har hjulpet DSB med at opfylde”, siger driftsdirektør Allan Nykjær Pedersen, fra Lotek A/S i Sønderborg i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med forhandleren Hjerte112.dk i København har Lotek sikret sig ordren på levering af 520 hjertestartere til DSB. Hjertestarterne, der placeres i en specialudviklet boks, skal installeres i alle DSBs togsæt. De første 202 er på plads, og resten vil blive installeret i de kommende måneder.

Udfordringen i leverancen har været udviklingen og godkendelsen af det grønne specialskab, der indeholder hjertestarteren.

“Som dansker er jeg naturligvis stolt af, at DSB har været så utroligt vedholdende i kravet til sikkerheden. Selvom man måske har oplevet et vist tidspres, er der ikke gået på kompromis noget sted. Derfor kan vi fastslå at DSB er først til at overholde EU’s normer. Det giver helt naturligt passagererne en vis tryghed”, siger Allan Nykjær Pedersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ordren til DSB har vakt opsigt både herhjemme og internationalt. Lotek er allerede i kontakt med flere andre transportselskaber og koncerner i ind- og udland, hvor man prioriterer kunder og medarbejdernes sikkerhed højt og derfor vil investere i hjertestartere.

Den type hjertestartere der installeres i DSBs tog guider brugeren trin-for-trin gennem hele redningsforløbet. Hjertestarteren fortæller om, der skal trykkes hårdere, langsommere, hurtigere eller om man er på rette spor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lotek A/S har hovedkontor i Sønderborg og afdelingskontorer i Silkeborg og Vemmelev ved Korsør. Selskabet er en sammenslutning af virksomhederne Jydsk Brandmateriel, Midtjysk Brandteknik, Gloridan Aalborg og Gloridan Sjælland. Virksomheden leverer udstyr og løsninger til brand, redning og sikkerhed på land og til søs.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...