Lufthavnen fik besøg af Sønderborg Salgs- og Reklameforening

10. april 2014 Erhverv

Sønderborg Lufthavn er meget mere end blot et sted, hvor flyvemaskiner letter og lander. Det blev 35 medlemmer af Sønderborg Salgs- og Reklameforening klogere på torsdag aften, hvor de var inviteret til et kig i den lokale lufthavn og hos Air Alsie.

Lufthavnschef Anders Sørensen fortæller om livet for 300 ansatte på hans arbejdsplads.

Lufthavnschef Anders Sørensen fortæller om livet for 300 ansatte på hans arbejdsplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sønderborg Lufthavn er Danmarks bedste regionale lufthavn og det agter vi at blive ved med at være, siger en veloplagt lufthavnschef, Anders Sørensen. Når en lufthavn skal være god, så handler det ikke alene om de fysiske rammer, men lige så meget om service.

– Og her kan man tjekke ind frem til et kvarter inden afgangen. Hvis i tager til Billund, så skal i komme to timer før – og går flyveturen til Hamborg, så ville det have været hurtigere at køre derned, siger han. Hans vigtigste opgave er at få Sønderborg Lufthavn til at vokse og planerne ligger klar.

Artiklen fortsætter under annoncen

978.000 potentielle kunder

Når der kigges på kort over, hvilke byer, der har Sønderborg Lufthavn som den nærmeste, så er der knap en million mennesker.

– Og dem prøver vi at jagte, så de vælger at flyve fra Sønderborg, når de skal til Hovedstaden. Det er nu en gang sådan, der altid er mennesker, der skal til møder i København, siger Anders Sørensen. Og når de skal det, så bør turen gå via lufthavnen.

På sigt skal der oprettes flere ruter. Det vil være attraktivt at flyve til Amsterdam, hvorfra der er masser af fly ud i verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hamborg er ikke interessant, fordi den er mindre end København. Derimod venter vi med længsel efter, de bliver færdige med at lave lufthavn i Berlin, siger Sønderborgs lufthavnschef.

Ferie-rejsende

Hvis der er passagerer, der skal videre ud i verden fra København, så er det ikke altid, de vælger at flyve derover. Det er nemlig ikke så enkelt og ligetil, når først de er landet i København Lufthavn.IMG_4422

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der skal ventes på bagagen og den skal så bæres til en anden terminal. hvor den skal tjekkes ind på ny. Desuden kan der ikke købes en billet fra Sønderborg til Rom. Der skal handles to gange, siger lufthavnschefen. Der arbejdes i øjeblikket på et billetsamarbejde, men det tager sin tid, inden det bliver en realitet.

– Og så har Jørgen Mads Clausen og jeg nogle ganske livlige diskussioner med Københavns Lufthavn, fordi vi vil have et bagagebånd fra terminal, der bruges af Alsie Express, så vores kunder ikke skal slæbe deres bagage i hænderne, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs om besøget hos Air Alsie her: http://sonderborgnyt.dk/?p=29363

Sikkerhed

I Sønderborg Lufthavn er der køretøjer og mandskab parat, hvis der er risiko for brand i forbindelse med en landing og det er blot nogle uger siden, at beredskabet var i aktion.

Joan Lott Carlsen lægger øre til historien om sikkerhden i lufthavnen.

Joan Lott Carlsen lægger øre til historien om sikkerhden i lufthavnen.

– Et lille privatfly faldt ned og det lykkedes at få piloten reddet ud af flyet og sendt ham på skadestuen, siger lufthavnschefen. Han fortæller, at hvis alarmen går, så betyder det, at flyet tre minutter senere skal være dækket ind med skum.

– Hvis ikke de når det, så er alting lige meget. Så er der ikke mere at gøre, siger Anders Sørensen.

Skyways bor i lufthavnen

Skyways bor i den ene hangar i lufthavnen og indenfor bliver fly skruet fra hinanden, tjekket efter og samlet igen. Der er helt faste regler for, hvornår fly skal tjekkes og det er de tjek, der skæpper i kassen hos Skyways.

– Halvdelen af omsætningen henter Skyways på værkstedet og resten får de fra salg af reservedele, siger lufthavnschefen.

Klik på knappen og se flere billeder: Knap

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Politik, Nordborg

Jan Rytkjær Callesen prøver at genstarte sin politiske karriere

28. juni 2022 Politik

Jan Rytkjær Callesen fra Nordals, som tidligere har siddet i Folketinget og i Byrådet for Dansk Folkeparti, har meldt sig i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Han agter også at stille op som lokal kandidat – og spår, at Danmarksdemokraterne vinder hele 20 mandater til det næste folketingsvalg. “Jeg sagde i begyndelsen af maj måned, […]

Læs mere...