Lukker daginstitutionerne så skal forældre have penge retur

8. marts 2018 Erhverv

Michael Ziegler meldte onsdag, at en lockout vil ramme folkeskoler og daginstitutioner hundrede procent. Det får formentlig mange småbørnsforældre med job til at ryste i bukserne, men nu har Børne- og Socialministeriet en god nyhed til dem.

For hvis børnene ikke bliver passet, skal forældrene heller ikke betale.

Sådan lyder beskeden fra ministeriet til kommunerne, før en eventuel strejke eller lockout låser tusindvis af børn uden for institutionerne fra begyndelsen af april. Det skriver DR.

Dermed ser det ud til, at familier med børn i lukkede institutioner slipper for forældrebetalingen for de dage, hvor børnene ikke bliver passet.

Reglen kommer fra et ministerienotat fra 2008, hvor pædagogerne strejkede i 15 kommuner.

Notatet dikterer, at strejkeramte børnefamilier skal tilgodeses økonomisk, hvis beløbets størrelse ikke står i ‘væsentligt misforhold’ med de administrative udgifter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

182 nye Corona-smittede

21. januar 2022 COVID-19

Siden torsdag er antallet af Coronasmittede i Sønderborg Kommune steget med 182, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona ifølge Statens Serum Institut er oppe på 2157. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 46.831 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – heraf er der 44 […]

Læs mere...