Lynhurtig omstilling til virtuel hverdag på AGS

20. marts 2020 COVID-19

Ligesom landets andre uddannelsesinstitutioner er AGS i disse uger lukket grundet myndighedernes præventive foranstaltninger for at stoppe spredningen af COVID-19.

Lærere og elever gør dog alt, hvad de kan for at opretholde en nogenlunde almindelig hverdag midt i den turbulente tid. Det betyder, at undervisningen som udgangspunkt følger det normale skema – bare online.

Eleverne møder således ind hver morgen klokken 8:00 på deres computer, hvor de via et videoopkald vil møde deres kammerater og lærere til en gennemgang af dagens lektier.

Artiklen fortsætter under annoncen

I flere fag er der også oprettet videokanaler til gruppearbejde, som læreren kan besøge på skift og på den måde hjælpe færre elever ad gangen. Selv fredagens fællessamling blev gennemført i dag, dog opdelt i årgange, men komplet med online-fællessang under kyndig virtuel ledelse af skolens ihærdige musiklærer, skriver AGS i en pressemeddelelse.

Der er altså mange lys i en mørk tid, men selvom både elever og lærere har taget udfordringen op og fra den ene dag til den anden omstillet sig til en ny virtuel virkelighed med alle de til rådighed værende kreative redskaber, er skolen samtidig meget bevidst om, at situationen langt fra er optimal, og at der skal tages særlige hensyn i en tid, hvor særligt de sociale afsavn fylder meget. I lærergruppen afholdes således virtuelle kaffepauser, hvor man kan udveksle erfaringer og med kameraerne på computeren kigge hinanden i øjnene.

Klasselærerne opfordrer deres elever til samme type af aktiviteter, ligesom man ikke må glemme motion og frisk luft, når man sidder så mange timer fastlåst bag sin skærm.

På trods af alle udfordringerne er rektor Jeppe Kragelund dog meget imponeret af både sine elever og lærere:

”Det er helt ekstraordinært så hurtigt og ihærdigt både lærere og elever har taget opgaven på sig. Jeg kan ikke undgå også at være lidt stolt af AGS i en situation, hvor landet befinder sig i svær krise. Mange lærere får altså en højst usædvanlig hverdag til at fungere – ikke mindst dem, der samtidig holder deres egne børn hjemme fra skoler og pasningsordninger. Tak til jer alle. Lad os fortsætte med at hjælpe hinanden, så godt vi kan”.

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk