Lyrikeren Hans Krarup fortæller om lyrikeren Michael Strunge

25. november 2021 Kultur
Pressefoto
Pressefoto

Michael Strunge er en af de største digtere fra 1980ernes litterære scene. Strunge udgav sin første digtsamling ’Livets hastighed’ som 19-årig i 1978, og i løbet af sine kun 27 år nåede han at udgive 11 digtsamlinger, inden han døde i 1986.

Ham kan du høre mere om i MultiKulturhuset torsdag den 2. december, når der er fordrag om digteren og også lyrikværksted.

Til arrangementet fortæller forfatter og underviser Hans Karup om sin fascination af Michael Strunges univers.

”Michael Strunge var den første digter, som jeg læste frivilligt. Jeg blev straks, som mange andre før og efter mig, optaget både af hans tekster og hans person. Michael Strunge har, som ingen anden digter, formået at bevare en relevans og interesse også hos unge mennesker i dag”, fortæller Hans Karup i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv har Hans Karup udgivet seks digtsamlinger og en lærebog om at bruge digtskrivning i undervisningen. Han er uddannet folkeskolelærer og underviser i dansk og er desuden med i Forfattergruppen Alssund. Hans Karup underviser desuden på bibliotekets Forfatterakademi, hvor han oplever, at de unge forfatterspirer stadig i dag læser Strunge.

Efter foredraget er det muligt at deltage i et lyrikværksted, hvor deltagerne laver poetiske skriveøvelser med inspiration fra Strunges univers.

Artiklen fortsætter under annoncen

På værkstedet skal der skrives tekster, der emmer af ’80er-sort-romantik med ord som krystalnatten, engle og neon. Med Hans Karups ord:

“Vi skal skrive tekster, der foregår i byen i neonnatten, hvor drømmene kan folde sig ud”.

Værkstedet er både for dem, der har skuffen fuld af digte og for dem, som ingen erfaring har, men som har lyst til en ny udfordring. Det kræver ingen erfaring med skrivning for at deltage i værkstedet.

Publikum kan selv vælge, om de vil deltage i både foredraget og skriveværkstedet eller kun den ene aktivitet og man tilmelder sig via bibliotekets hjemmeside.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...