Mål: Et energiforbrug på NUL

23. juni 2015 Erhverv

Familien Lauridsen flyttede ind i deres stuehus i Dybbøl i 2000. Siden er hjemmet blevet renoveret, så det i dag nærmest ingen energi bruger, skriver ProjectZero i en pressemeddelelse.

Nu er målet, at gå helt i nul.

I 2013 lød forbruget på 1985 kWh, som faldt til 734 kWh i 2014.  Næste mål er, at forbruget går i nul, og det dermed dækkes af strøm produceret fra solcellerne. Foto: ProjectZero

I 2013 lød forbruget på 1985 kWh, som faldt til 734 kWh i 2014.
Næste mål er, at forbruget går i nul, og det dermed dækkes af strøm produceret fra solcellerne. Foto: ProjectZero

Artiklen fortsætter under annoncen

Da familien flyttede ind gennemrenoverede de huset og isolerede efter datidens normer. Selvom huset blev isoleret, blev der brugt ca. 2.000 l. olie om året. Så da “Skrot oliefyret” kampagnen gik i gang i 2009, fik det familien til at overveje alternativerne.

Beslutningen faldt på et jordvarmeanlæg, og slangerne blev gravet ned i marken ved siden af gårdspladsen.

Solcellerne dækker hele taget på garagen.

En af de bedste investeringer

I 2012 blev solceller et rigtigt varmt emne, og især manden i huset, Villy Lauridsen kunne se idéen i at få solceller på taget:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg kunne se, at solceller var en god forretning for os med jordvarme. Så vi fik hurtigt et tilbus fra en håndværker, og fik monteret solcellerne. Det har været en af de bedste investeringer vi har gjort, og vi er rigtig glade for solcellerne.” penge

Villy Lauridsens begejstring for solcellerne har spredt sig, og hurtigt viste de nærmeste naboer også interesse. “Nu har naboerne også solceller på taget, så det er da sjovt at vi også har inspireret dem”, siger Villy Lauridsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har først og fremmest været økonomien der har været drivkraft for familien i Dybbøl.

“Men det er da positivt og en rar tanke, at det samtidig er energirigtigt, og bidrager til den grønne omstilling”, lyder det fra parret.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Erhverv, Sønderborg

Plantorama inviterer til fødselsdag

4. august 2021 Erhverv

Søndag den 15. august byder Plantorama i Center Øst på Corona-forsinket sensommerfødselsdag med rundstykker, kage og gode tilbud i hele centeret – og alle er naturligvis inviteret. ”Vi har ventet længe på at kunne fejre denne fødselsdag, og derfor er jeg helt sikker på, at det bliver et brag af en fest her i centeret, […]

Læs mere...