Madforgiftning: Efter omstændighederne har patienterne det godt

18. juni 2018 112

11 personer fra Sønderjylland er søndag blevet indlagt med symptomer på den alvorlige madforgiftningsbakterie clostridium botulinum, som populært går under navnet pølseforgiftning.

Det er angiveligt nogle familier, som har spist sammen både fredag og lørdag.

Syv af patienterne ligger på sygehuset i Sønderborg. To personer er indlagt på Odense Universitetshospital, en er indlagt på sygehuset i Flensborg, mens en patient er indlagt på Rigshospitalet i København

Alle patienterne på Sygehus Sønderjylland har det godt efter omstændighederne, fortæller Bjarne Dahler-Eriksen, der er lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er nogle mennesker, som har spist sammen. De har været til noget komsammen og har spist af den samme mad. De bliver utilpas i løbet af morgenen og formiddagen og kommer ind til os”, siger lægedirektøren til TV Syd..

“De har symptomer som kvalme og opkast, og nogle af dem har synsforstyrrelser, dobbeltsyn. Det er typiske tegn på madforgiftning. Det kan være tegn på botulisme – eller pølseforgiftning”.

Botulisme er en forgiftning, som man får af en bakterie, der kan være i eksempelvis fordærvet mad. Giftstoffet kan påvirke menneskers nerveceller, og man skal have en modgift for at blive rask.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...