Rasmus Caspersen er en af de 11 personer, der lørdag blev indlagt efter at have spist brunch og senere frokost sammen dagen før.
Der var mistanke om, at de tidligere arbejdskolleger på 80 år var blevet smittet med botulisme, der også kaldes pølseforgiftning.
Mandag formiddag blev han og fire andre udskrevet. Seks af gæsterne er fortsat indlagt.
“Heldigvis har jeg ikke haft symptomer på sygdommen, men jeg har spist mad, der potentielt kunne være sygdomsfremkaldende, og jeg har været sammen med mennesker, der har spist den mad. Nogle af dem blev syge, og det havde jeg potentiale til at blive”, siger Rasmus Caspersen til TV Syd.
Rundstykker, ost, pålæg og syltetøj
Brunchen blev holdt hjemme hos Rasmus Caspersen i Sønderborg, og frokosten blev indtaget hos en anden fra selskabet.
– Det er en lang liste af ting, man får i et dansk hjem, når man inviterer gode venner på brunch. Der var blandt andet rundstykker, ost, pålæg og syltetøj, fortæller han.
Pølseforgiftning udvikler sig typisk i hjemmelavede produkter, men dem var der ingen af på brunchbordet hos Rasmus Caspersen.
“Det var ting, der var købt her i Sønderborg. Der var ikke nogen grund til at have mistanke til noget”, siger Rasmus Caspersen, der har hjulpet Fødevarestyrelsen med at samle prøver af maden ind.