Manden i den krøllede habit er død

1. februar 2015 Erhverv

Grænsekøbmanden Kay-Uwe Jensen, der i folkemunde er kendt som “manden i den krøllede habit”, er afgået ved døden. Det bekræfter hans mangeårige nære ven Kennet Larsen over for Ekstra Bladet.

jpg” alt=”Kay Uwe Jensen. Foto: Radio Als” width=”299″ height=”168″ /> Kay Uwe Jensen. Foto: Radio Als

“Ja, han døde her i torsdags. Han havde fået lungekræft, som galoperede rundt i kroppen og også gik i hjernen. Det gik hurtigt til sidst, han kom på hospitalet onsdag, og dagen efter var han død”, siger han.

Kay-Uwe Jensen blev 71 år og var halvt tysk og halvt dansk. Han stod bag en række butikker lige syd for grænsen, der siden 90’erne har forsynet danskere med billige smøger, øl og sodavand.

Den driftige og utraditionelle entreprenør solgte sine forretninger i 2006.

Kay-Uwe Jensen favnede bredt i sit forretningsliv. Ud over grænsebutikkerne drev han en stribe værtshuse og natklubber i Flensborg og opbyggede sideløbende med de indbringende forretninger en af Danmarks største og mest kostbare samlinger af antikviteter.

Flensborg-samlingen, som den blev døbt, blev i midten af 90’erne solgt for omkring 50 millioner kroner.

Gav penge til velgørenhed

Han brugte en stor del af sin formue på velgørenhed og på at opkøbe og restaurere gamle bygninger i Flensborg, hvor hans forretningsimperium blev grundlagt.

f1Kay-Uwe Jensen var i modsætning til mange andre forretningsfolk ikke bange for at tiltrække sig opmærksomhed, og særligt i 90’erne poserede han flittigt på reklamemateriale for sine grænsebutikker. De danske kunder valfartede – ofte i bus – ned til de afgiftsfri varer på Kay-Uwes hylder.

Det var hans afslappede forhold til sin påklædning, der gav ham det kærlige tilnavn “manden i den krøllede habit”.

Han efterlader hustruen Viola, og voksne tvillingedrenge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk