Manden i den krøllede habit er død

1. februar 2015 Erhverv

Grænsekøbmanden Kay-Uwe Jensen, der i folkemunde er kendt som “manden i den krøllede habit”, er afgået ved døden. Det bekræfter hans mangeårige nære ven Kennet Larsen over for Ekstra Bladet.

Kay Uwe Jensen. Foto: Radio Als

Kay Uwe Jensen. Foto: Radio Als

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ja, han døde her i torsdags. Han havde fået lungekræft, som galoperede rundt i kroppen og også gik i hjernen. Det gik hurtigt til sidst, han kom på hospitalet onsdag, og dagen efter var han død”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Kay-Uwe Jensen blev 71 år og var halvt tysk og halvt dansk. Han stod bag en række butikker lige syd for grænsen, der siden 90’erne har forsynet danskere med billige smøger, øl og sodavand.

Den driftige og utraditionelle entreprenør solgte sine forretninger i 2006.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kay-Uwe Jensen favnede bredt i sit forretningsliv. Ud over grænsebutikkerne drev han en stribe værtshuse og natklubber i Flensborg og opbyggede sideløbende med de indbringende forretninger en af Danmarks største og mest kostbare samlinger af antikviteter.

Flensborg-samlingen, som den blev døbt, blev i midten af 90’erne solgt for omkring 50 millioner kroner.

Gav penge til velgørenhed

Han brugte en stor del af sin formue på velgørenhed og på at opkøbe og restaurere gamle bygninger i Flensborg, hvor hans forretningsimperium blev grundlagt.

Artiklen fortsætter under annoncen

f1Kay-Uwe Jensen var i modsætning til mange andre forretningsfolk ikke bange for at tiltrække sig opmærksomhed, og særligt i 90’erne poserede han flittigt på reklamemateriale for sine grænsebutikker. De danske kunder valfartede – ofte i bus – ned til de afgiftsfri varer på Kay-Uwes hylder.

Det var hans afslappede forhold til sin påklædning, der gav ham det kærlige tilnavn “manden i den krøllede habit”.

Han efterlader hustruen Viola, og voksne tvillingedrenge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...