Manden i den krøllede habit er død

1. februar 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Grænsekøbmanden Kay-Uwe Jensen, der i folkemunde er kendt som “manden i den krøllede habit”, er afgået ved døden. Det bekræfter hans mangeårige nære ven Kennet Larsen over for Ekstra Bladet.

Kay Uwe Jensen. Foto: Radio Als

Kay Uwe Jensen. Foto: Radio Als

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ja, han døde her i torsdags. Han havde fået lungekræft, som galoperede rundt i kroppen og også gik i hjernen. Det gik hurtigt til sidst, han kom på hospitalet onsdag, og dagen efter var han død”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Kay-Uwe Jensen blev 71 år og var halvt tysk og halvt dansk. Han stod bag en række butikker lige syd for grænsen, der siden 90’erne har forsynet danskere med billige smøger, øl og sodavand.

Den driftige og utraditionelle entreprenør solgte sine forretninger i 2006.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kay-Uwe Jensen favnede bredt i sit forretningsliv. Ud over grænsebutikkerne drev han en stribe værtshuse og natklubber i Flensborg og opbyggede sideløbende med de indbringende forretninger en af Danmarks største og mest kostbare samlinger af antikviteter.

Flensborg-samlingen, som den blev døbt, blev i midten af 90’erne solgt for omkring 50 millioner kroner.

Gav penge til velgørenhed

Han brugte en stor del af sin formue på velgørenhed og på at opkøbe og restaurere gamle bygninger i Flensborg, hvor hans forretningsimperium blev grundlagt.

Artiklen fortsætter under annoncen

f1Kay-Uwe Jensen var i modsætning til mange andre forretningsfolk ikke bange for at tiltrække sig opmærksomhed, og særligt i 90’erne poserede han flittigt på reklamemateriale for sine grænsebutikker. De danske kunder valfartede – ofte i bus – ned til de afgiftsfri varer på Kay-Uwes hylder.

Det var hans afslappede forhold til sin påklædning, der gav ham det kærlige tilnavn “manden i den krøllede habit”.

Han efterlader hustruen Viola, og voksne tvillingedrenge.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...