Mange børn cykler – men endnu flere skal gøre det

23. august 2018 Samfund

I ugerne 34 og 35 kører den lokale kampagne “Giv dit barn lov”, med små videoer på de sociale medier, og en konkurrence på skolerne.

Målet er at flere børn kommer op på cyklen.

Ni skoler med i alt 1901 elever i Sønderborg Kommune deltager i kampagnen, hvor eleverne vinder en lille præmie, hvis de cykler til skole fem gange eller mere i løbet af de to uger. Samtidig er der en is-bil med is til hele skolen på højkant til den skole, hvor eleverne har cyklet mest. Præmierne uddeles den 31. august om morgenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Formålet med Giv dit barn lov-kampagnen er at åbne forældrenes øjne for de mange fordele, der er ved at skifte sikkerhedsselen ud med en cykelhjelm. Jeg synes børn skal have muligheden for at opleve glæden og friheden ved at transportere sig selv. Selvfølgelig skal børnene have en vis alder før man kan sende dem afsted alene, og afstanden og vej- eller stiforholdende skal være til det. Men så er det også bare med at komme op på cyklen og afsted. Som forældre slipper man også for at blive en del af den tætte trafik lige omkring skolen om morgenen, så jeg ser mange fordele ved at man giver sit barn lov til at cykle”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er ikke nogen hemmelighed, at det er sundt at bevæge sig. Flere og flere børn får stillesiddende fritidsaktiviteter og alt for mange børn bliver kørt til og fra både skole og fritidsaktiviteter. Fysisk aktivitet – som fx det at cykle til skole om morgenen – har en positiv virkning både på trivsel og sundhed. Man er simpelthen mere frisk i hjernen, når kroppen har været i gang, så jeg håber mange tager kampagnens budskab til sig, og finder ud af hvilke muligheder der er, for at børnene kan komme mere afsted på deres cykler”, siger formand for Sundhedsudvalget, Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...