Mange mariehøns er taget til stranden

4. juli 2018 Samfund

Mariehøns søger – ligesom mange danskere – mod stranden i det varme vejr:

” Der har været ekstremt stabilt vejr uden regnbyger eller vind og rusk i maj og juni og det betyder en lav dødelighed hos mariehønsene. Vi vil normalt se, at de peaker de sidste to uger i juli, men i år tyder det på, at det er lidt før”, siger Hans Peter Ravn, lektor i skov, natur og biomasse på Københavns Universitet til TV 2.

Mariehønsene har kunnet mæske sig i bladlus på marker og i private haver – men nu søger de altså ud mod stranden og det er især mariehønsenes larver, der får gode livsbetingelser. Godt med mad og varme får dem til at udvikle sig hurtigt.

” De bider jo normalt af plantemateriale, men i stedet for tørre planter, så bider de i huden på vores kroppe”, siger Hans Peter Ravn fra Københavns Universitet til TV 2 og fortæller videre, at der intet farligt er ved de små bid, og det er helt naturligt, at der det ene år er rigtig mange mariehøns – det næste nærmest ingen, skriver TV 2.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...