Manglen på arbejdskraft får kontanthjælpsmodtagere i job

12. januar 2016 Erhverv

I Sønderborg Kommune er en række kontanthjælpsmodtagere med i en forsøgsordning, hvor de må arbejde mellem otte og 15 timer om ugen og beholde det meste af den løn, de tjener, uden at blive modregnet i kontanthjælpen.

Ordningen hedder “Dag til dag job,” og Jobcenter Sønderborg er ikke i tvivl om, at det er den økonomiske gulerod, der motiverer de ledige til at komme i gang igen.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

Men så nem er forklaringen ikke, oplyser DR Nyhederne.

Henning Jørgensen er arbejdsmarkedsforsker fra Aalborg Universitet. Han mener, at virksomhedernes mangel på arbejdskraft er mere afgørende for at få kontanthjælpsmodtagere i job end en økonomisk aftale om, at de må beholde en del af de penge, de tjener.

“Arbejdsgiverne er blevet mindre kræsne”, siger han.

Henning Jørgensen peger også på, at jobcentrene har skiftet kurs over for de svageste. For konsekvenserne ved at have borgere uden for arbejdsstyrken blive større for kommunerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jobcentrene har ændret deres syn på kontanthjælpsmodtagere. Tidligere ville man nærmest skræmme dem i arbejde, og det fungerede ikke. Nu står kommunerne til at miste tilskud, hvis de ikke får folk i arbejde. Derfor er det nu endnu vigtigere for dem, at få de svageste i arbejde”, siger Henning Jørgensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...