Marcher 80 kilometer og mærk 1864 i fødderne

23. januar 2014 Kultur

Den første weekend i februar har du mulighed for at gå i soldaternes fodspor og deltage i en historisk march til minde om begivenhederne i 1864. Marchen starter i Tyskland ved det historiske Dannevirke lørdag den 1. februar. Den går mod nord til den dansk-tyske grænse ved Padborg, hvor der er hvil, inden man 2. februar fortsætter mod Dybbøl.

Når TV-serien om 1864 har kørt i efteråret, venter Karsten Justesen, at mange vil ned og se, hvor det hele skete.

Når TV-serien om 1864 har kørt i efteråret, venter Karsten Justesen, at mange vil ned og se, hvor det hele skete.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi prøver at give 1864 lidt mere bredde og marchen er en anden måde at få historien ind på. Turen henvender sig til vandrere, sportsfolk og selvfølgelig historisk interesserede, siger Sønderborgs turistchef Karsten Justesen til Sønderborg Nyt.

Turistkontoret laver arrangementer, der er et supplement til de historiske og militære markeringer af nederlaget i 1864.

– Vi skal ikke dyrke nederlaget, men huske på, at selvom det gik galt, så udviklede vi og kom vi videre, siger Karsten Justesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Turistkontoret har slet ingen arrangementer på de dage, hvor militæret har minde-ceremonier. De dage bruges på at mindes og på at tænke efter, siger turistchefen. Mindedagene har deres helt faste traditioner, der følges til punkt og prikke.

– Og vi er mere utraditionelle i vores formidling. For eksempel med marchen, men også på mange andre måder, siger Karsten Justesen. Han fortæller, at der sideløbende laves markedsdage og andre ting, der kan trække endnu flere til byen.

– Ole Bornedals tv-serie om Slaget ved Dybbøl vises først til efteråret og jeg er sikker på, at den vil få mange vil tage turen hertil, så de klan se, hvor det hele skete i virkeligheden, siger turistchef Karsten Justesen. Lige nu har han dog sit fokus på forårets arrangementer. Blandt dem 1864-Marchen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere og tilmeld dig her:

Skrevet af: Ole [email protected]
3. december 2023 Kultur, Sønderborg

Midt i januar kan du opleve den storslåede Symphonic Universe-koncert

3. december 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester går nye veje i deres bestræbelser på at bringe symfonisk musik ud til nye generationer. Den kendte spil-youtuber og streamer, Jørgen Bjørn, er blevet hyret som konferencier til deres storslåede Symphonic Universe-koncert, der kan opleves i Alsions koncertsal den 18. januar. Koncerten består af strålende livefortolkninger skabt af de største komponister af filmmusik, […]

Læs mere...