Marianne Betzer: Retshjælpen i det sønderjyske fungerer glimrende

Arkivfoto
Arkivfoto
18. januar 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Berlingske, der har redaktion i København, skrev forleden, at Retshjælpen, hvor advokater i rollen som frivillige tilbyder gratis retshjælp til borgere, der har brug for råd og vejledning, kun virker i landets større byer.

“Men Berlingske har glemt at ringe til Sønderjyllands Retshjælp, hvor vi kunne have fortalt dem, at her går det virkeligt godt”, siger advokat og leder af Sønderjyllands Retshjælp Marianne Betzer. Hun fortæller, at den lokale retshjælp dækker byerne Sønderborg, Haderslev og Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

1000 søgte råd og vejledning

“Alene i Sønderborg har omkring 1000 mennesker været inde hos os i det seneste år og det synes jeg bestemt viser, at ordningen er en succes. Det er jo ikke alle, der har råd til at hyre en advokat og så er det jo dejligt, at de alligevel kan få hjælp”, siger Marianne Betzer til SønderborgNYT.

Marianne Betzer sidder centralt i Perlegade i Sønderborg i de lokaler, hvor Wohlenberg tidligere solgte tobak og lottokuponer. Her ligger Advokatfirmaet Råd til Advokat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en bred vifte af sager, der møder de frivillige.

Snyder min udlejer mig? Hvad er op og ned i skilsmissereglerne? Hvordan kommer jeg ud af min inkassosag?

Det er blandt andet spørgsmål som disse, syd- og sønderjyderne søger svar på hos Sønderjyllands Retshjælp.

“Og interessen for at få gratis, juridisk bistand er stigende”, siger Marianne Betzer.

Er du i tvivl om din ret, så klarer retshjælpen paragrafferne for dig – og det er helt gratis.

Det er ikke alle sager, som Retshjælpen kan hjælpe med. Det kan man læse om på hjemmesiden eller også får man det at vide, når man henvender sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og skal vi hjælpe i sager, hvor det for eksempel er kommunen, der er modpart, så kan vi først hjælpe, når der er truffet en afgørelse i sagen. Vi kan ikke være med i hele forløbet”, siger Marianne Betzer.

Du kan læse om Sønderjyllands Retshjælp HER