Marianne van Toornburg vender ‘hjem’ til Sønderborg – hun optræder i Sønderborghus

3. maj 2021 Kultur
Susan Ørum og Marianne van Toornburg. Pressefoto
Susan Ørum og Marianne van Toornburg. Pressefoto

Der er fortællinger, der har så meget beat, at de får hjertet til at slå hurtigere. Der er musik, der har så gode historier, så du er nødt til at slå ørerne ud, mens fødderne tripper med. Det er en helt ny genre – det er Beatfortælling!

Det kan du opleve i Sønderborghus på torsdag, når Marianne van Toornburg vender tilbage til Sønderborg, hvor hun har boet i nogle år af sit liv.

”Jeg boede hos min farmor og min ’papfarfar’ og han var rektor på Statsskolen. Min farfar var direktør på Kamgarnspinderiet. Da jeg var færdig med gymnasiet rejste jeg til København, fordi jeg ville noget med musik og sang”, siger Marianne van Toornburg til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hun havde heldet med sig, fordi Anne Linnet opdagede hende og tog hende med på kor på Marquis de Sade-turneen. Senere har hun været med i Sidewalk, Sweethearts, Miss B. Haven og hun har været med Troels Trier & Rebecca Brüel, Master Fatman and his Freedom Fighters, The Nancy Sinatra & Lee Hazlewood Show og været med i Venter på far.

”Torsdag er Susan Ørum og jeg i Sønderborghus, hvor Susan Ørum vil komme med sin fortælling, Pingvinreglementet, og jeg synger sange, som binder tingene sammen. Vi skiftes undervejs og jeg tør love, at det bliver en rørende oplevelse”, siger Marianne van Toornburg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beatfortælling henvender sig til det publikum, der forventer lidt mere. Det er autentisk livekoncert og fortælling, der  appellerer til både latter, eftertænksomhed og tårer. Det er underholdning med kant og hang til sort humor, musikalske højder, sørgmunterhed og det dybe, stille vand.

Beatfortælling er medrivende, barsk, poetisk og helt sin egen, fremført af en garvet besætning med noget på hjerte.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...