Markant fremgang for Danfoss i årets første kvartal

8. maj 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Danfoss fortsatte fremgangen i årets første tre måneder med øget omsætning og markant forbedret indtjening. Omsætningen voksede med 37 millioner euro  – en vækst på 9 procent i lokal valuta. Den øgede omsætning har løftet indtjeningen med 19 procent til 166 millioner euro, mens nettoresultatet er vokset med 22 procent til 113 millioner euro.

“Globale megatrends som urbanisering, digitalisering og elektrificering rykker hurtigt i øjeblikket. Derudover er energieffektivitet kommet højt op på den internationale dagsorden som et afgørende og meget omkostningseffektivt element i bekæmpelsen af klimaforandring og luftforurening. Disse stærke trends gør Danfoss mere relevant end nogensinde, og giver os et stærkt udgangspunkt for at investere i nye teknologier, som matcher verdens og vores kunder fremtidige behov”, siger koncernchef Kim Fausing i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncernchef Kim Fausing.

På markedsniveau fortsatte væksten i Nordamerika, Europa og Kina ind i årets første kvartal. Mest markant på det kinesiske marked, hvor store investeringer i energieffektive og klimavenlige løsninger, som for eksempel store varmepumper og udbygning af fjernvarmesystemer, driver en øget efterspørgsel på Danfoss-teknologier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremgangen var bredt funderet på tværs af Danfoss’ fire forretningssegmenter. Danfoss’ mest cykliske forretning, Danfoss Power Solutions, leverede den højeste vækst. Danfoss Power Solutions leverer hydraulik-løsninger til offhighway-køretøjer og oplever for tiden en høj efterspørgsel i USA, Europa og Kina, hvor massive investeringer i infrastruktur er med til at løfte omsætningen.

”Vi har skabt et stærkt momentum på tværs af vores forretningsområder, og det er meget positivt, at vores fremgang er drevet af vores målrettede vækstinitiativer. Samtidig gavner det naturligvis også vores forretning, at investeringsniveauet generelt og særligt inden for ny, moderne infrastruktur lige nu er højt. Det giver os et stærkt afsæt til at fortsætte vores investeringer i vækst”, siger Kim Fausing.

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...