Markant fremgang for Danfoss i årets første kvartal

8. maj 2018 Erhverv

Danfoss fortsatte fremgangen i årets første tre måneder med øget omsætning og markant forbedret indtjening. Omsætningen voksede med 37 millioner euro  – en vækst på 9 procent i lokal valuta. Den øgede omsætning har løftet indtjeningen med 19 procent til 166 millioner euro, mens nettoresultatet er vokset med 22 procent til 113 millioner euro.

“Globale megatrends som urbanisering, digitalisering og elektrificering rykker hurtigt i øjeblikket. Derudover er energieffektivitet kommet højt op på den internationale dagsorden som et afgørende og meget omkostningseffektivt element i bekæmpelsen af klimaforandring og luftforurening. Disse stærke trends gør Danfoss mere relevant end nogensinde, og giver os et stærkt udgangspunkt for at investere i nye teknologier, som matcher verdens og vores kunder fremtidige behov”, siger koncernchef Kim Fausing i en pressemeddelelse.

Koncernchef Kim Fausing.

På markedsniveau fortsatte væksten i Nordamerika, Europa og Kina ind i årets første kvartal. Mest markant på det kinesiske marked, hvor store investeringer i energieffektive og klimavenlige løsninger, som for eksempel store varmepumper og udbygning af fjernvarmesystemer, driver en øget efterspørgsel på Danfoss-teknologier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremgangen var bredt funderet på tværs af Danfoss’ fire forretningssegmenter. Danfoss’ mest cykliske forretning, Danfoss Power Solutions, leverede den højeste vækst. Danfoss Power Solutions leverer hydraulik-løsninger til offhighway-køretøjer og oplever for tiden en høj efterspørgsel i USA, Europa og Kina, hvor massive investeringer i infrastruktur er med til at løfte omsætningen.

”Vi har skabt et stærkt momentum på tværs af vores forretningsområder, og det er meget positivt, at vores fremgang er drevet af vores målrettede vækstinitiativer. Samtidig gavner det naturligvis også vores forretning, at investeringsniveauet generelt og særligt inden for ny, moderne infrastruktur lige nu er højt. Det giver os et stærkt afsæt til at fortsætte vores investeringer i vækst”, siger Kim Fausing.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...