Martin Stauner fra Louis Nielsen rejser på arbejdsferie i Afrika

26. oktober 2016 Erhverv

På søndag springer optikerassistent Martin Stauner fra Louis Nielsen i Jerbanegade i Sønderborg ombord på en flyver, der lander i Tanzania.

“Jeg har lige tjekket og der er 30 graders varme dernede, så jeg glæder mig bestemt til hele ti dage dernede”, siger Martin Stauner til SønderborgNYT. Afrikaturen er ikke en ferierejse, men en velgørenhedsrejse, hvor Louis Nielsens rullende optikerbus skal rundt omkring i Tanzania og medarbejderne skal lave synsprøver og dele gratis, brugte briller ud til mennesker, der ellers aldrig vil få briller.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Selvfølgelig glæder jeg mig rigtigt meget til at få den arbejdsoplevelse med i bagagen og det velgørenehed, det er lige mig. Jeg er også med Odd Fellow”, siger Martin Stauner, som mener, at der vist er en enkelt fridag på turen.

“Vi skal vist arbejde sammen med de lokale sundhedsmyndigheder, så der er mulighed for, at mennesker med egentlige øjensygdomme kan blive behandlet.

Siden efteråret 2010, hvor Tanzania-projektet startede, har Louis Nielsen delt briller ud til flere end 30.000 tanzanianere i alle aldre. Lige fra skolebørn, der ikke kan se tavlen til ældre, der har brug for læsebriller.

Artiklen fortsætter under annoncen

De mange briller, der deles ud, er givet af Louis Nielsen-kunder, der har afleveret deres brugte briller i en Louis Nielsenbutik.

“Når vi donerer et par briller, så tager vi et billede af modtageren og sætter det på hjemmesiden, så giveren kan se, at hans eller hendes briller gør en kæmpe forskel for et andet menneske”, siger Martin Stauner. Louis Nielsen bruger et trackingsystem, der kan koble giver og modtager.

Du kan læse mere om Giv Syn til Tanzania HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...