Måske har kommunen ulovligt krævet penge fra ældre på akutpladserne

5. december 2018 Samfund

Sønderborg og andre kommuner landet over har ulovligt krævet penge for mad, tøjvask og rengøring, når ældre er blevet indlagt på en kommunal akutstue i stedet for på et regionalt sygehus.

Det fastslår Kammeradvokaten i et 15 sider langt juridisk notat til Folketingets Sundhedsudvalg.

Det skriver DR Sjælland.

De indlagte på akutstuer har ikke behov for specialiseret lægehjælp, men derimod pleje, og det sørger sygeplejerskerne for i samråd med patienternes egen læge, der har ansvaret.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Da det ikke af bidraget fra KL fremgår, om der i opgørelsen er skelnet mellem tilbud efter Serviceloven eller efter Sundhedsloven eller hvilke kommuner, der tilbyder, henholdsvis opkræver hvad, vil jeg nu gå i dialog med KL, så vi kan få klarhed over udviklingen, og set på, om der er behov for at tydeliggøre, hvad det vederlagsfrie tilbud omfatter”, skriver Sundhedsminister Ellen Thrane Nørby til blandt andre Sønderborg Kommune.

Direktør for Borger, Beskæftigelse og Sundhed Helle Mønsted Nielsen siger til SønderborgNYT, at når Sønderborg Kommune har taget betaling for de nævnte ydelser, så er det sket efter Serviceloven.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi afventer dialogen mellem ministeren og KL og retter naturligvis ind, hvis det bliver konklusionen”, siger Helle Mønsted Nielsen til SønderborgNYT.

At rette ind betyder, der vil ske en tilbagebetaling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...