Måske har kommunen ulovligt krævet penge fra ældre på akutpladserne

5. december 2018 Samfund

Sønderborg og andre kommuner landet over har ulovligt krævet penge for mad, tøjvask og rengøring, når ældre er blevet indlagt på en kommunal akutstue i stedet for på et regionalt sygehus.

Det fastslår Kammeradvokaten i et 15 sider langt juridisk notat til Folketingets Sundhedsudvalg.

Det skriver DR Sjælland.

De indlagte på akutstuer har ikke behov for specialiseret lægehjælp, men derimod pleje, og det sørger sygeplejerskerne for i samråd med patienternes egen læge, der har ansvaret.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Da det ikke af bidraget fra KL fremgår, om der i opgørelsen er skelnet mellem tilbud efter Serviceloven eller efter Sundhedsloven eller hvilke kommuner, der tilbyder, henholdsvis opkræver hvad, vil jeg nu gå i dialog med KL, så vi kan få klarhed over udviklingen, og set på, om der er behov for at tydeliggøre, hvad det vederlagsfrie tilbud omfatter”, skriver Sundhedsminister Ellen Thrane Nørby til blandt andre Sønderborg Kommune.

Direktør for Borger, Beskæftigelse og Sundhed Helle Mønsted Nielsen siger til SønderborgNYT, at når Sønderborg Kommune har taget betaling for de nævnte ydelser, så er det sket efter Serviceloven.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi afventer dialogen mellem ministeren og KL og retter naturligvis ind, hvis det bliver konklusionen”, siger Helle Mønsted Nielsen til SønderborgNYT.

At rette ind betyder, der vil ske en tilbagebetaling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...