Masser af gæster og fisk på Rådhustorvet

4. august 2018 Samfund

Lørdag blev der holdt Marin Dag på Rådhustorvet i Sønderborg – og her var der hældt sten, krabber og fisk i springvandet, så enhver kunne opleve nogle af havets dyr på nært hold.

Det Sønderjyske Køkken havde sørget for, at der også kunne smages fisk.

“Og vi er her fra foreningen Als Stenrev, som jeg synes, at rigtigt mange skal melde sig ind i. Vi arbejder for at gøre forholdene i vandet omkring Als endnu bedre”, siger foreningsformand Aase Nyegaard.

Den almindeligt kendte krabbe er til venstre, mens klippekrabben er til højre.

Klippekrabbe

Den indvandrede krabbe, der er dukket op i Lillebælt, var der også et eksemplar af. Krtabben hører slet ikke til her – og skal helst væk igen, inden den ødelægger leveforholdende for de dyr, der allerede er her og hører til.

Børn ellevilde

Det var ret tydeligt, at især børn var begejstrede for at kunne klappe fladfisk, fange krabber med fingrene og se nærmere på fiskene gennem en ‘vandkikkert’.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

182 nye Corona-smittede

21. januar 2022 COVID-19

Siden torsdag er antallet af Coronasmittede i Sønderborg Kommune steget med 182, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona ifølge Statens Serum Institut er oppe på 2157. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 46.831 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – heraf er der 44 […]

Læs mere...