Masser af gæster til jubilæum på Jørgen Riecks Arkæologiske Samling

22. juni 2022 Kultur
Pressefoto
Pressefoto

Forleden holdt Jørgen Riecks Arkæologiske Samling i Svenstrup 30-års jubilæum på den nuværende placering og talerne blev holdt af medlem af Kulturudvalget, Jesper Larsen fra Nordborg og af Jørgen Riecks søn, arkæologen Flemming Rieck. Også Flemming Riecks to brødre, Morten og Ole Rieck, var til stede. Dagen blev fejret med besøg af en gruppe stenalderfolk anført af Britt og Tobias Paulsen fra Blans, som viste de besøgende, hvordan man lavede redskaber, tøj, sko og kurve i stenalderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen igennem var der pænt besøgt, skriver den arkæologiske samling.

Især hæfter man sig ved de mange børn og unge mennesker, der lagde vejen forbi og som gav sig god tid til at se, spørge og prøve. De var alle meget interesserede og vidende om stenalderen. Dejligt at 5000 år gamle teknikker stadig kan fascinere folk i alle aldre.

Jørgen Riecks Arkæologiske Samling er åben hver tirsdag og søndag i sommerhalvåret kl. 13-16, eller efter aftale.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...