Masser af gæster til jubilæum på Jørgen Riecks Arkæologiske Samling

Pressefoto
Pressefoto
22. juni 2022 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Forleden holdt Jørgen Riecks Arkæologiske Samling i Svenstrup 30-års jubilæum på den nuværende placering og talerne blev holdt af medlem af Kulturudvalget, Jesper Larsen fra Nordborg og af Jørgen Riecks søn, arkæologen Flemming Rieck. Også Flemming Riecks to brødre, Morten og Ole Rieck, var til stede. Dagen blev fejret med besøg af en gruppe stenalderfolk anført af Britt og Tobias Paulsen fra Blans, som viste de besøgende, hvordan man lavede redskaber, tøj, sko og kurve i stenalderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen igennem var der pænt besøgt, skriver den arkæologiske samling.

Især hæfter man sig ved de mange børn og unge mennesker, der lagde vejen forbi og som gav sig god tid til at se, spørge og prøve. De var alle meget interesserede og vidende om stenalderen. Dejligt at 5000 år gamle teknikker stadig kan fascinere folk i alle aldre.

Jørgen Riecks Arkæologiske Samling er åben hver tirsdag og søndag i sommerhalvåret kl. 13-16, eller efter aftale.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...